Un sac cu cartofi a ucis o familie întreagă. Când devin cartofii periculoşi pentru organismul uman

Care este greşeala care a dus la moartea unei familii întregi

Distribuie pe:

Autor: Elena Popescu

cartofi
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

O fetiţă de 8 ani din Rusia a rămas singură pe lume după ce întreaga ei familie a murit din pricina unui sac cu cartofi care nu a fost păstrat corespunzător. Cartofii care nu sunt păstraţi corespunzător pot deveni foarte periculoşi deoarece elimină substanţe toxice care sunt foarte periculoase pentru organismul uman.


In articol:

car
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care este diferența între vegan și vegetarian

Citeste si: S-a eliberat dispensa de cinci zile. Românii pot petrece Crăciunul cu întreaga familie - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Metoda de păstrare a cartofilor toxică pentru organism

Dacă nu sunt păstraţi corect, nişte simpli cartofi se pot transforma într-o armă letală. O fetiţă din Rusia a avut parte de şocul vieţii când şi-a văzut familia moartă din pricina unui sac cu cartofi. Bunica, fratele şi părinţii fetiţei au coborât pe rând în beci şi nu s-au mai întors, aşa că fetiţa a alertat autorităţile. Mare le-a fost uimirea poliţiştilor ajunşi la faţa locului când i-au descoperit morţi pe toţi membrii familiei. Tragedia a început când tatăl fetiţei a coborât în beci pentru a lua câțiva cartofi. Soția sa a observat că soţul nu se mai întoarce şi s-a dus după el. Pentru că nici ea nu a mai revenit, fratele Mariei s-a dus după părinții lor. Apoi a coborât bunica, toţi fiind apoi găsiţi morţi în beci.

Ce au descoperit poliţiştii

Anchetatorii ajunşi la faţa locului au descoperit că legumele începuseră să se strice, astfel se transformaseră într-o armă letală. Specialiştii spun că atunci când intră în putrefacţie, concentraţia de glicoalcaloizi din cartofi creşte şi este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide, mai ales în spaţii închise, cum este un beci.

Ce substanţe conţin cartofii

Cartofii conțin solanină (un glicoalcaloid) care are o puternică acțiune toxică, chiar și în cantități mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietățile sale drept fungicid și pesticid. Mai mult, alături de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se găseşte și chaconina, un alt glicoalcaloid. În general, conținutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), lucru care duce la putrezirea lor.

Citeste si: Ce trebuie să faci ca să nu se înmoaie murăturile pentru iarnă

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

În două săptămâni de zile s-ar termina pandemia! Adrian Streinu-Cercel a spus clar ce ar trebui să facem

Dieta oloproteică: Soluția minune promovată de fosta soție a lui Ilie Năstase: A slăbit 32 de kilograme în timp record

Politicienii încep demersurile pentru combaterea risipei alimentare: românii aruncă anual, în medie, peste 129 kg de mâncare

Rețetă de pilaf (orez) sârbesc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies