Un scafandru a văzut moartea cu ochii, după ce a fost înghițit de o balenă! Cum a reușit să se salveze

Un scafandru din SUA a reușit să scape din gura unei balene cu cocoașă.

scafandru
Un scafandru profesionit a scăpat cu viață, după ce a fost prins de o balenă
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Michael Packard este scafandru profesionist și activează în domeniu de mai bine de 40 de ani. Bărbatul de 56 de ani din Statele Unite ale Americii a văzut moartea cu ochii, după ce a plecat în căutare de homari, în ocean.

Michael era obișnuit cu astfel de vizite în adâncul oceanului, însă „vizita” unui mamifer l-a făcut să vadă moartea în fața ochilor. O balenă cu cocoașă l-a prins pe Michael, moment în care a văzut doar negru în jurul său. Bărbatul a povestit că era pregătit să moară.

„Am simţit deodată cum mă trage ceva şi am văzut totul complet negru. Și atunci mi-am dat seama: O, Doamne, sunt în gura unei balene și încearcă să mă înghită. Asta e, voi muri”, a povestit Michael Packard.

scafandru
Michael Packard este scafandru de 40 de ani de zile [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Cum a reușit scafandrul să se salveze, după ce a fost capturat de o balenă 

Scafandrul profesionist nu s-a dat bătut și a încercat să alarmeze balena. El a reușit să respire pentru că încă mai avea la el aparatul autonom de respirat sub

apă. După 30 de secunde în care a stat în gura animalului, el a început să se zbată, iar mamiferul l-a scos la suprafața oceanului și l-a scuipat. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost salvat de colegul său.

Citeste si: O balenă de 12 metri a eșuat la malul mării. Ce au descoperit autoritățile când s-au apropiat de ea

Esofagul balenelor cu cocoașă este unul foarte mic, motiv pentru care cazurile în care oamenii au fost înghițiți de această specie sunt rare. Michael Packard a fost internat la Spitalul Cape Cod. După ce a ripostat în fața balenei cu cocoașă, Michael s-a ales cu picioarele învinețite. Soția bărbatului l-a sfătuit să renunțe la scufundări și să își caute alt loc de muncă, însă el a refuzat.

Sursă: BBC

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies