Un sofer a reusit sa invinga Politia Romana chiar daca fusese prins beat la volan! Orice roman poate sa se foloseasca de smecheria asta pentru a scapa de suspendarea carnetului

Un şofer din Alba care s-a urcat băut la volan a dat o lovitură grea Poliţiei Române şi a creat un precedent ce ar putea fi folosit de toţi cei prinşi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Distribuie pe:

fara descriere


Bărbatul a fost amendat şi a rămas fără permis pentru trei luni, însă a dat poliţia în judecată şi a câştigat, atât pe fond, cât şi la recurs. Avocatul său a demonstrat în instanţă că agenţii nu deţin aparate avizate metrologic pentru stabilirea alcoolemiei, astfel că ei ar fi cei care nu respectă legislaţia.

Apărătorul şoferului a reuşit să răstoarne întreg sistemul de valori al celor de la Rutieră, după ce a demonstrat în instanţă că tocmai agenţii sunt cei care nu respectă Codul Rutier, scrie antena3.ro. Şi asta pentru că folosesc pentru testarea alcoolemiei un aparat nesigur şi neomologat, etilotestul.

Pentru că agenţii nu deţin etilometre - aparatele certificate ca instrumente de măsurare - şi nu respectă normele internationale, argumentele juriştilor de la Poliţia Rutieră au fost demontate unul după celălalt în faţa magistraţilor.

Etilometrul este folosit de poliţiştii din Statele Unite şi de majoritatea celor din UE, dar în România nu există. Parlamentarii au refuzat o iniţiativă legislativă care propunea dotarea Poliţiei Rutiere cu astfel de aparate, mai scrie sursa citată.

Asta deşi specialiştii au demonstrat că etilometrul este precis şi poate fi folosit direct în instanţă, fără să mai fie necesare probele biologice. Mai mult, folosirea etilometrelor ar aduce economii importante la buget, reprezentând bani pe care statul îi plăteşte acum pentru analizele de sânge ale şoferilor care se urcă băuţi la volan şi cu drumurile lor până la Medicina Legală.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate