Un spital din Suceava a dat 60.000 de euro pe o fântână arteziană. Ce știe să facă: "Are rol terapeutic pentru pacienți"

O fântână arteziană în valoare de 60.000 de euro, cu jocuri de lumini și muzică terapeutică, a fost amenajată în fața spitalului din Suceava.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Proiectul a fost început în anul 2002, însă din cauza unor probleme cu terenul care aparținea Consiliului Județean Suceava, construcția nu s-a mai finalizat.

Anul acesta lucrările au fost reluate, iar spațiul a fost reamenajat ca un loc de relaxare pentru cei care ies seara în oraș.

Citeste si: Întâmplare revoltătoare în județul Gorj! Un tânăr a fost împușcat în cap din greșeală, chiar de către un jandarm! "Se mai întâmplă! Au găsit gloanțe și în porci"

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Motivul incredibil pentru care părinții unui copil de 17 luni refuză să spună care este sexul acestuia. I-au pus un nume neutru care nu demască genul copilului

Citeste si: Nicu și Vasile plecaseră din România și munceau într-o pădure din Austria! Au murit amândoi zilele trecute - Anunțul făcut de autorități

Sursa de finanțare a investiției de 60.000 de euro este realizată din taxa de parcare 

Reprezentanții primăriei din Suceava spun că au găsit ca sursă de finanțare taxa de parcare percepută de spital.
„Noi ne-am dorit mult ca această fântână arteziană să fie finalizată, dar nu am putut interveni până acum. Am găsit ca sursă de finanţare taxa de parcare, care nu a fost instituită cu acest scop, ci cu scopul de a face ordine în curtea instituţiei. Taxa a fost corect încasată şi evidenţiată şi am decis ca resursele care vin de la oameni să fie folosite tot în interesul oamenilor - se fac lucrările de amenajare a curţii, curăţenie, lucrările deszăpezire iar fântâna este parte din aceste lucrări făcute pentru oameni.", a declarat pentru Mediafax, managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu.

Managerul spitalului a mai spus despre fântâna arteziană în valoare de 60.000 de euro că are atât un rol estetic, cât și unul terapeutic. Mai mult, managerul promite și investiții în infrastructura spitalului. 

"Ea are rol terapeutic, estetic şi de bun gust. Ţinem să fim un spital prietenos iar fântâna arteziană nu este vârful de lance al investiţiilor din spital, este un apendice al infrastructurii şi dotării spitalului. (...) Ne interesează foarte mult şi arealul spitalului, dar din păcate nu toţi furnizorii sunt de cuvânt. Am pregătit locul pentru băncuţe şi la sfârşitul acestei săptămâni acestea urmează să fie montate. Nu am început şi nu am terminat cu această fântână arteziană modernizările la spitalul din Suceava. Am investit foarte mult în infrastructură, în aparatură medicală, vrem să dăm o altă perspectivă, o altă imagine spitalelor din România şi sunt bucuros că am reuşit să o finalizăm”, a mai declarat managerul spitalului.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate