Un tablou de Picasso, estimat la 1 milion de dolari, vândut cu 100 de euro, la o tombolă de caritate

Jeffrey Gonano, în vârstă de 25 de ani, un american care a participat la loteria mondială organizată pentru salvgardarea oraşului libian Tir, a câştigat miercuri seară, cu 100 de euro, un tablou autentic de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, a anunţat casa Sotheby's.

Distribuie pe:

Tragerea la sorţi la această tombolă de caritate, la care au participat 40.000 de persoane, a avut loc la Paris. Câştigătorul, domiciliat în Pennsylvania, lucrează pentru o companie care comercializează sisteme de securitate contra incendiilor. Această tombolă a avut ca scop vânzarea unui singur lot: un tablou de Pablo Picasso, din perioada cubistă, intitulat , "L'Homme au gibus" (1914).

Estimată la 1 milion de dolari, această pictură cubistă a fost cumpărată de o persoană anonimă de la o galerie newyorkeză, oferind-o apoi Asociaţiei pentru salvgardarea Tirului, oraşul libanez inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Fondurile ce vor fi încasate vor fi utilizate pentru a finanţa două proiecte socioculturale: înfiinţarea unui centru de artizanat pentru a oferi locuri de muncă tinerilor, femeilor şi persoanelor cu handicap din Tir şi înfiinţarea unui institut de studii feniciene la Beirut.

Potrivit Asociaţiei pentru salvgardarea Tirului, este pentru prima dată când o operă atât de valoroasă este oferită la o tombolă.

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate