Un tablou în valoare de 1.4 milioane USD s-a autodistrus după ce a fost vândut la licitaţie

Artistul britanic cunoscut drept Banksy a făcut încă o „cascadorie” care a atras atenţia lumii artei – de data aceasta pe seama propriei lui opere. O pictură a lui Banksy numită „Fată cu balon roşu” a fost vândută la licitaţia la Sotheby în Londra.

Autor: M. B.
 
Pictura realizată cu spray-ul reprezenta o fetiţă care îşi întindea braţele după un balon în formă de inimă, care plutea departe de ea. Preţul a ajuns la 1.4 milioane de dolari, o sumă care egala recordul deţinut de artist din 2008.
 
În cele din urmă, ciocănelul de lemn a anunţat sfârşitul licitaţiei. Chiar atunci, pânza tabloului a început să se înfăşoare în jos, părând a ieşi din rama sa împodobită – apoi a apărut în partea de jos, sub formă
de fâşii verticale. Mai târziu, Sotheby a explicat că în ramă fusese ascunsă o maşină de tocat hârtie.
 
Mulţimea a început să murmure când şi-a dat seama ce s-a întâmplat: tabloul s-a „autodistrus” sub privirile tuturor.
 
"Se pare că tocmai am fost păcăliţi de Banksy”, a spus directorul Sotheby, Alex Branczik, într-o declaraţie care descria incidentul ca fiind „prima dată în istoria licitaţiilor când o operă de artă se toacă singură după ce a fost vândută.”
 
Incidentul a dus la naşterea întrebărilor legate de modalitatea prin care Banksy reuşise cascadoria şi oamenii s-au întrebat dacă artistul participase deghizat la licitaţie. Branczik a declarat pentru Art Newspaper că „ nu ştia de şmecherie”.
 
„Încercăm să ne dăm seama ce înseamnă asta în contextul unei licitaţii. Tocatul face parte acum din opera de artă.
Nu am mai avut vreo situaţie în care o operă să se toace în mod spontan, după ce a stabilit un record de preţ pentru artist”,
a declarat Branczik.
 
Sotheby nu a divulgat numele celui care a cumpărat opera. Banksy a postat pe Instagram o filmare care arăta imagini cu un mecanism de tocat care era încorporat în rama unui tablou.
 
Citeste continuarea pe INCREDIBILIA.RO. 
Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Dezvăluiri şocante despre iubitul Iuliei Vântur! A acuzat-o de infidelitate şi a bătut-o: "A fost cel mai mare coşmar al vieţii mele"

Se schimbă radical vremea! Un val neobişnuit de căldură aduce temperaturi foarte mari

Brigitte, comparaţie între Ilie Năstase şi noul iubit! Ce îi urează fostului soţ

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

O dau la pace?! Ucraina, mesaj direct pentru Vladimir Putin. Au decis

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

Vești proaste pentru cei cu salariul minim! Ce se întâmplă dacă primesc cei 200 de lei în plus

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies