Un tânăr din Iași, afectat neurologic de infecția cu COVID-19! Ieșeanul nu își mai recunoștea familia

Infecția cu COVID-19 a afectat foarte grav un tânăr din Iași.

Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași
Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Un bărbat în vârstă de 32 de ani s-a prezentat de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Potrivit cadrelor medicale, ieșeanul a fost tratat de COVID-19. Mai mult, bărbatul se confrunta cu o afecțiune neurologică gravă. Înainte de infecția de coronavirus, acesta avea un ușor deficit mental, iar după infecție, ieșeanul a început să prezinte tulburări de comportament grave.

Pentru că nu se mai putea înțelege nimeni cu el, soția bărbatului din Iași a decis să meargă cu el la spital pentru o evaluare cardio. Din primele informații, ieșeanul nu mai recunoștea persoanele din jur.

Citeste si: O gravidă infectată cu virusul SARS-CoV-2 a murit în spital! Femeia dezvoltase o formă gravă de COVID-19 și fusese intubată

„Sunt oameni care au suferit o afectare psihiatrică foarte severă. Marți, 30 martie 2021, am avut un astfel de pacient, un bărbat tânăr împreună cu soția lui. Nu primim aparținători, dar el a trebuit să aibă soția alături, pentru că, deși părea absolut normal și sănătos post-Covid, starea lui psihică nu îi mai permitea o viață normală, era dezorientat, incapabil să recunoască pe cei din jur, ființele dragi.

Sunt oameni cu o afectare cardiacă, renală, neurologică foarte severă, boala lasă pentru unii pacienții niște sechele devastatoare, pentru alții, din fericire, evoluția este favorabilă, dacă ne uităm doar la aceștia putem spune

că este vorba despre o simplă gripă, dacă ne uităm la cei cu sechele, spunem că este o tragedie pentru viața lor și pentru familiile lor și, evident, pentru sistemul medical care va trebui să îi îngrijească și îi va îngriji cu siguranță și mai departe”, a spus prof. dr. Carmen Cimpoeșu, șefa UPU SMURD din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

 Imaginile pulmonare de computer tomograf
Imaginile pulmonare de computer tomograf

Pacienții cu insuficiență respiratorie cronică, dependenți de oxigen

De asemenea, pacienții care se confruntă cu insuficiență respiratorie cronică devin dependenți de oxigen. Potrivit medicului ieșean, majoritatea oamenilor au nevoie de un concentrator de oxiden acasă. Sechelele pulmonare, cardiace, respiratorii, renale și neurologice severe pot afecta pe viață orice persoană. 

Citeste si: Caz miraculos într-un spital din Anglia! Un tânăr aflat în moarte cerebrală a dat semne de viață chiar înainte de a fi deconectat

„Cred că imaginile pulmonare de computer tomograf sunt extrem de sugestive, să vezi un plămân opac cu afectare 90 la sută este extrem de sugestiv și poate vorbi dincolo de cuvinte. Imaginile pacienților din Terapie Intensivă, cei care au trecut și au fost salvați, cei care se află și acum în Terapie Intensivă sunt extrem de sugestive. Nu le dorim celor care au ieșit să protesteze și famiilor lor să simtă suferința pe care ți-o provoacă această boală”.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Caz miraculos într-un spital din Anglia! Un tânăr aflat în moarte cerebrală a dat semne de viață chiar înainte de a fi deconectat

Bilanț coronavirus, 31 martie 2021. Peste 6000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Peste 2 milioane de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 de la începutul campaniei de vaccinare

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies