Un tânăr din Ungaria, surprins de ce a găsit în România. Ce spune Daniel despre țara noastră, după prima vizită pe meleaguri românești: „Mi se tot spunea că România şi Rusia sunt ultimele ţări în care să te duci”

Un tânăr ungur a vizitat România și a rămas plăcut surprins de ce a găsit la noi în țară.

Autor: Alis Pop

In articol:

România se poate clasa în topul celor mai frumoase țări europene, având și peisaje montane ce-ți taie răsuflarea, și ieșire la mare, dar și orașe mari ce merită vizitate.

Chiar și așa, pentru unii, țara noastră nu este tocmai una în care merită să trăiești sau pe care să o vizitezi, în timp ce pentru alții, România este o destinație de vis.

Citeste si: Lacurile din România pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Te vor uimi cu frumusețea lor

Cluj

Un tânăr din Ungaria, surprins de ce a găsit în România

[Sursa foto: PixaBay]

Maghiar, impresionat de ce a găsit în România

Daniel, un tânăr din Ungaria, până recent, nu știa în care din categoriile de mai sus să se integreze. Însă, după prima lui vizită în țara noastră, turistul a ajuns la o concluzie clară.

Venit în România cu preconcepțiile ce i-au fost ani la rând induse de cei mai în vârstă, Daniel nu avea așteptări prea mari în acest sens, dar a rămas plăcut surprins de ceea ce a găsit la noi. 

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

”Când eram mai puşti mi se tot spunea că România şi Rusia sunt ultimele ţări în care să te duci, că oamenii sunt răi şi că ne urăsc pe noi, maghiarii. Ei bine, pot spune cu mâna pe inimă că m-am înşelat în privinţa lor”, a spus Daniel, conform 3dots.ro.

El spune că zilele trăite pe meleaguri românești l-au făcut să vadă cât de săritori și primitori sunt ai noștri. Acum, el crede că, la fel ca și-n țara lui sau ca în orice colț de lume, și în România sunt oameni buni și oameni mai puțin buni.

”De fapt, românii sunt oameni ca şi noi cei din Ungaria, probabil că nici mai buni şi nici mai răi.

Sunt oameni pur şi simplu. Am întâlnit în România oameni cu suflet frumos, săritori, care nu ne-au privit urât pentru că suntem maghiari”, a spus el.

Cât despre locurile care l-au surprins la noi în țară, ei bine, Daniel crede că măcar o dată-n viață trebuie să ajungi pe litoralul românesc și în Delta Dunării.

Maghiarul este de părere că locurile din Deltă sunt pur și simplu din altă lume, ceva unic, fenomenal și complet natural.

”Delta e ceva unic. Hai să nu zic unic în lume, dar unic în Europa, da. E ceva fenomenal pentru cineva care iubeşte natura. Te muţi practic în alt timp şi în alt spaţiu, nimic nu mai e aşa cum ştiai, totul e frumos şi sălbatic, impresionant. Cine nu vede Delta Dunării  măcar o singură dată în viaţă are ce regreta”, mărturisește maghiarul.

Mai mult decât atât, acum că s-a îndrăgostit de români și a văzut că nici ai noștri nu au nimic cu maghiarii, Daniel a mers mai departe și ne-a lăudat și mai mult țara.

Două mari orașe din România au ajuns să fie, în viziunea tânărului, la egalitate cu locații scumpe din Europa.

Citeste si: Top 5 piscine din București. Locurile unde te poți răsfăța într-o zi caniculară

Pentru Daniel, Clujul și Oradea sunt partea de Ardeal ce aduce mult cu locul de unde el se trage, ba chiar pot concura pe lista lui de preferințe cu orașele vizitate în Polonia, Slovacia, Ungaria sau Cehia.

”Îmi spunea cineva că oraşele din Ardeal care au fost odinioară ale Ungariei au fost distruse de comuniştii români, că nu mai găseşti nimic frumos şi că au dărâmat clădirile care duceau cu gândul la Ungaria. Nu e însă aşa. M-am convins de asta în Cluj şi în Oradea oraşe care seamănă bine cu cele ungureşti, la fel ca şi Timişoara. Pot spune că m-am înşelat şi în privinţa Ardealului, la fel cum m-am înşelat în privinţa României, în totalitate. Aş merge mai departe şi aş spune că Clujul sau Oradea rivalizează cu orice oraş din centrul Europei, din Polonia, Slovacia, Ungaria sau Cehia”, a mai afirmat el.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

"ROventura" începe noul an la Pecica, în Arad, cu tradiții de hotar, povestea Pitei de Pecica și a celor mai importante obiective turistice din Lunca Mureșului

Cel mai adânc lac glaciar din România. Destinația de vis pentru familii

Orașul cu cea mai mare suprafață din România. Este de două ori mai mare decât București

Succes și bucurii pentru 7 zodii începând de astăzi

Elena Udrea a dezvăluit totul: Nu i-am spus niciodată! Secretul pe care l-a ascuns până acum

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies