Un tren va transporta săptămânal îngrijitori români în Austria pentru a avea grijă de cei aflați la nevoie. De când va intra în vigoare regula

Sistemul medical din Austria are mare nevoie de personal medical și cei mai mulți dintre cetățenii români aleg această țară pentru a munci.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Un tren va transporta săptămânal îngrijitori români în Austria
Un tren va transporta săptămânal îngrijitori români în Austria


In articol:

Un tren de noapte va duce, săptămânal, începând cu 2 mai, personal din România care să asigure servicii în Austria pentru persoanele care necesită îngrijire permanentă, informează Reuters, citat de News.ro.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Când vor avea loc alegerile locale

Sistemul de îngrijire mdicală din Austria se bazează pe forţa de muncă est-europeană. Aici lucrează asistente şi medici din Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia.

Însă România este ţara din care au venit cei mai mulţi. 

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu Nelu Bălășoiu în ultimii doi ani. ”A murit împăcat la azil”! O cunoscută cântăreață de muzică populară spune totul

A fost ales trenul ca mijloc de transport pentru că poate duce mai mulţi oameni într-o singură călătorie decât un zbor, iar aceştia pot păstra astfel şi o distanţare necesară. 

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

„Mă bucur că, în ciuda închiderii graniţelor, am putut dezvolta un coridor comun pentru lucrătorii din România”, a declarat Caroline Edtstadler, ministru pentru Europa, într-un comunicat.

Ea a precizat că aproximativ 33.000 de oameni depind de îngrijire continuă în Austria.

Legătura cu Timişoara va începe cu un tren pe săptămână, dar s-ar putea ajunge la trei trenuri pe săptămână, se mai arată în comunicat.

Citeste si: Veste cumplită pentru unul dintre cei mai iubiți comentatori TV români de la PROTV! Tatăl lui a murit!!! Bărbatul era paralizat de șapte ani

Când vă dispărea coronavirusul? Adrian Streinu-Cercel a făcut anunțul neașteptat: „Cred că...”

Adrian Streinu-Cercel a făcut noi declrații în legătură cu scenariile care ar putea avea loc în contextul pandemiei de coronavirus 

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune că pandemia de coronavirus ar urma să se încheie în 2022, iar un vaccin ar putea să apară în 2021, "spre toamnă", informează News.ro.

Streinu-Cercel a afirmat, într-un interviu acordat pentru Antena 3, că omul va câştiga, "cu siguranţă", lupta cu coronavirusului, "dar cu pierderi foarte mari". 

"Asta depinde strict de înţelepciunea noastră, iar această înţelepciune nu ne-o poate da nimeni dacă nu vrem să o vedem în noi", a susţinut el.

Întrebat când se termină pandemia, el a spus: "Cred că prin 2022".

Streinu-Cercel a mai spus că vaccinul împotriva coronavirului ar putea să apară în 2021, "spre toamnă".

El a anunţat că în România se va primi o moleculă care să fie folosită în tratarea pacienţilor cu COVID-19, după ce a fost utilizată şi în est, inclusiv în China.

Urmatorul articol
Citește și:

Frații Tate, derapaj incredibil la adresa unei femei pe care au invitat-o la distracție la piscina vilei lor

Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva coronavirus

Adrian Streinu-Cercel, o nouă reacție după demitere: „Din păcate nu este nimic adevărat din ce s-a vehiculat”

Orban, despre Streinu Cercel: Nu poţi să menţii preşedintele comisiei anti-COVID un reprezentant care îşi permite să comunice public nişte opinii personale

Angajări în Poliție 2021. Cum poți să devii om al legii dacă nu ai terminat Academia de Poliție, ori școala de subofițeri de la Câmpina

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies