Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal VIDEO

Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal. Turiștii au sunat la 112.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal. Incidentul a fost filmat de oamenii care se aflau în telescaun.

Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal

Un turist care schia pe o pârtie din Predeal a fost fugărit de un urs pe pârtie. Totul a fost filmat de oamenii care se aflau în telescaun, încercând să-l avertizeze pe schior de pericolul ce se afla în spatele său.

„Dă-i mai repede, dă-i mai repede! Hai, că te fugărește ursul! Dă-i mai repede! Doamne ferește, nu te mai uita înapoi!”, au strigat turiștii din telescaun.

Schiorul a scăpat nevătămat după întâlnirea cu ursul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmerie, Ion Zaharia, a declarat că turistul a procedat corect atunci când, la un moment dat, a aruncat rucsacul, iar ursul a devenit preocupat să examineze acest obiect, iar pericolul a fost depășit, potrivit Digi 24.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

„A fost vorba despre același urs, care a apărut pe Pârtia Clăbucet și Subteleferic”, spun jandarmii din Brașov.

Citeste si: Coșmarul de la Zoo. Animalele ar fi fost ținute fără apă, mai multe zile. O craioveancă acuză, iar autoritățile răspund. ”Un castron de apă pentru un urs?”

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Turiștii au sunat la 112

Potrivit jandarmilor montani, în cursul zilei au fost primite trei apeluri la 112 care semnalau prezența unui urs. Două apeluri se refereau la pârtia Clăbucet, iar un altul la pârtia pe care schia turistul fugărit de animal, o pârtie care, din câte se pare, era închisă. În consecință, autoritățile din Brașov au emis două mesaje Ro-Alert. 

De asemenea, potrivit IJJ Braşov, citat de Agerpres, „spre sfârşitul programului instalaţiei de transport pe cablu s-a produs o aglomerare de turişti la una din cabanele aflate pe Vârful Postăvarul”.

Citeste si: VIDEO Un pui de urs și mama lui au fost împușcați de soldații ruși: ”Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”

„Jandarmii montani s-au autosesizat şi au solicitat reprezentanţilor cabanei respective să oprească muzica şi să nu mai comercializeze băuturi alcoolice. La acţiune au participat 3 echipaje de jandarmi montani şi au fost aplicate 7 avertismente scrise şi o amendă în valoare de 500 lei”, a mai precizat sursa citată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies