Undă verde pentru testele de salivă! Pot fi folosite în școlile din România pentru depistarea coronavirusului

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a dat undă verde pentru testele de salivă, care pot fi utitlizate în școlile din România!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență aprobat utilizarea testelor de salivă în şcolile din țara noastră. Urmează să fie cumpărate, în primă fază, 70 de milioane de astfel de teste pentru depistarea infecției cu SARS-COV-2.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 7 octombrie 2021! Aproximativ 15.000 de cazuri noi. Nu există niciun pat liber la ATI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ și asigurarea fondurilor necesare achiziționării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”, a anunţat CNSU.

Undă verde pentru testele de salivă!

Undă verde pentru testele de salivă!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Datorită testelor de salivă va putea fi evitată închiderea școlilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât că testele de salivă pot fi folosite în şcolile din România, pentru ca elevii infectați cu coronavirus să fie diagnosticaţi rapid.

Va puteafi evitată închiderea instituțiilor de învăţământ.

Citeste si: Medic din Timișoara, mesaj halucinant pe rețelele de socializare: "Dacă nu știți cum arată iadul, mergeți în UPU și o să-l vedeți"

”Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, este decizia CNSU.

70 de milioane de teste rapide urmează să fie cumpărate de autorităţile române.

Undă verde pentru testele de salivă!

Undă verde pentru testele de salivă!

[Sursa foto: PixaBay]

Sorin Cîmpeanu declara, la un post de televiziune, faptul că nu ar fi nevoie de solicitarea de acorduri din partea părinţilor, pentru ca testele de salivă să fie folosite în școli pentru a depista coronavirusul.

„E o măsură de screening, nu cred că pentru această măsură de screening, care nu este un act medical, e nevoie de formulare de acord.

Este pur şi simplu prelevarea unui strop de salivă. Nu cred că trebuie să exagerăm în cazul ăsta. Există aceste teste utilizate în mai multe state europene, este adevărat, nu este un test omologat la nivelul Agenţiei Europene a Medicamentului, dar este un test omologat la nivelul unor agenţii naţionale, precum cele din Franţa sau Austria”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, la B1 TV.

Undă verde pentru testele de salivă!

Undă verde pentru testele de salivă!

[Sursa foto: PixaBay]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Situație alarmantă în Capitală! Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,65 la mia de locuitori

Nicoleta Voicu trece prin clipe de coșmar. Interpreta de muzică populară se confruntă cu probleme serioase de sănătate: "Nu am crezut că mai ies vie"

Premieră în România! Primul caz de Covid-19 la un nou-născut!

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Anunţul făcut de Ungaria a şocat întreaga Europă! Ar fi cea mai mare lovitură dată pandemiei

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies