Unde se afla acum urna cu cenusa lui Sergiu Nicolaescu! Controversa privind locul unde este tinuta aceasta a durat un an

Pe 3 ianuarie s-au implinit 5 ani de la moartea lui Sergiu Nicolaescu.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriere

Celebrul regizor si actor a murit la varsta de 82 de ani, in Spitalul Elias din Bucuresti. Familia a decis ca trupul lui Sergiu Nicolaescu sa fie incinerat, motivand ca aceasta ar fi fost dorinta regizorului, exprimata chiar in testament. Decizia a fost contestata de Biserica, care a sustinut ca incinerarea nu este o “inmomantare crestineasca”. Totusi, pe data de 5 ianuarie, la Crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, in prezenta familiei si a apropiatilor avea loc incinerarea trupului marelui regizor.

Apoi, o perioada au existat tot felul de zvonuri legate de urna cu cenusa. S-a spus ca ea ar fost luata acasa de vaduva regizorului, apoi ca ea a fost dusa in cavoul parintilor sai, din cimitirul municipal din Targu Jiu, mai ales ca acesta fusese construit chiar de regizor iar pe el este scris mare numele "Sergiu Nicolaescu".

Misterul insa a fost lamurit chiar de vaduva regizorului, care, un an mai tarziu avea sa trimita presei un comunicat prin care oferea amanunte despre urna. "Pe 27 decembrie (n.r. anul 2013), urna cu cenusa sotului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost inhumata la Cimitirul Bellu Militar, in locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", se arata in respectivul comunicat. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate