Unde se poate ajunge. Românii pot fi aspru pedepsiți în pandemie

Se ia în calcul ca românii care nu respectă regulile din perioada pandemiei să fie aspru pedepsiți. Propunerea vine de la președintele ATI

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Discuția purtată cu președintele Comisiei ATI din cadrul ministerului Sănătății, chiar cu președintele Dorel Săndesc, a atins problema majoră a românilor, evoluția cazurilor de COVID. Oficialul crede că fără măsurile punitive nu există nicio șansă ca situația să se redreseze.

„Dacă vor continua să nu respecte regulile, se va ajunge într-o situație dramatică”, a declarat Săndesc. Mai mult, preşedintele comisiei ATI subliniază, în acest context, „că este nevoie de măsuri ferme, dar care să fie însoțite de pedepse pentru a fi respectate”.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Evoluția este îngrijorătoare, nimeni nu mai poate contesta acest lucru și e greu de făcut o estimare. Trendul ascendent nu poate decât să ne îngrijoreze și să ne determine să facem ceva în acest sens”, a mai spus Dorel Săndesc.

„Una este atitudinea comunității, de a conștientiza. Oamenii trebuie să înțeleagă că în funcție de atitudinea lor, de gradul în care vor respectă niște reguli, vom putea trece cu bine sau îi vom avea pe cei dragi pe coridoarele spitalelor, nemaidispunând de un pat, de un ventilator atunci când nu mai pot să respire sau nu mai au destul de mult oxigen așa cum s-a întâmplat și în alte țări. Este inevitabil că dacă vom continuă în același stil vom ajunge într-o situație dramatică și oamenii pot contribui fiecare”, a mai declarat preşedintele comisiei ATI din ministerul Sănătăţii.

Şi continuă: ”Apoi, rămâne responsabilitatea autorităților să impună respectarea lor, nicio regulă nu se respectă fără efectul punitiv, este rolul autorităților de a pregăti un sistem pregătit pentru criză” a declarat președintele Comisiei de Terapie Intensivă din Ministerul Sănătății.

Declarația a fost făcută în contextul în care în România a fost anunțat joi un număr record de cazuri noi de Covid-19, fiind înregistrate 614 cazuri de îmbolnăviri, potrivit Agerpres.


Citește și:

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de marți, 22 septembrie - Vezi emisiunea Online | Episodul 337, BOLNAVUL MINCINOS

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Familia Sorinei de la Baia de Aramă la adresa ”americanilor” Săcărin! ”Mint cu nerușinare! Iată dovada”

Câte zile rezistă omul fără să mănânce?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies