Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie, la televizor și pe internet

Crăciun 2021. Unde se poate vedea Sfânta Liturghie de Crăciun în acest an?

Autor: Elena Popescu

In articol:

Crăciun 2021. Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie, la televizor și pe internet. Sfânta Liturghie organizată la sărbătoarea Nașterii Domnului are loc în dimineața zilei de 25 decembrie.

Unde poți vedea la televizor slujba de Crăciun de la Patriarhie

La sărbătoarea Nașterii Domnului, care mai este numită și Crăciun, toate bisericile ortodoxe din țară și din străinătate organizează slujba de Crăciun, adică Sfânta Liturghie.

Credincioșii care nu pot asista la slujba de Crăciun, pot vedea slujba la televizor, o pot asculta la radio sau pe internet.

Citeste si: Programul slujbelor oficiate de Crăciun 2021. Vezi ce slujbe se țin în bisericile ortodoxe din țară

 Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie

Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie

[Sursa foto: Shutterstock]

De exemplu, slujba de Crăciun de la Catedrala Patriarhală din București poate fi văzută la televizor pe postul de televiziune al Patriarhiei Române, Trinitas TV. Totodată, credincioșii pot asculta slujba de Crăciun la radio, pe Trinitas Fm.

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pe 25 decembrie 2021, dimineaţa, Sfânta Liturghie va fi oficiată în Catedrala Patriarhală din Bucureşti de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Totodată, credincioșii care vor participa la slujba de Crăciun se vor putea bucura de colindele autentice românești cântate de Corul Patriarhiei Române.

Unde poți vedea slujba de Crăciun pe internet

În mediul online, slujba de Crăciun 2021 poate fi văzută pe site-ul Patriarhiei Române sau accesând acest LINK.

La ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, în biserici se organizează slujbe speciale precum: slujba Utreniei, Ceasurile Împărăteşti şi Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia.

Tot în ajunul Crăciunului, preoții merg cu icoana Nașterii Domnului, din casă în casă, ca să vestească Nașterea Mânuitorului lumii.

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox IANUARIE 2022. Cele mai importante sărbători ale lunii ianuarie

 Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie

Unde vedem slujba de Crăciun 2021 de la Patriarhie

[Sursa foto: Shutterstock]

Crăciunul 2021. Semnificația sărbătorii

În ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, preoții merg din casă în casă cu icoana ca să vestească Nașterea Domnului. Gospodinele fac curățenie în casă și pregătesc masa de Crăciun, plină de bucate îmbietoare, iar copiii merg la colindat, vestind Nașterea Domnului.

Creștinii sărbătoresc Crăciunul de peste 2000 de ani. Această sărbătoare celebrează Nașterea Domnului Iisus Hristos. Crăciunul este o sărbătoare care se petrece în familie, fiind marcată de obiceiuri și tradiții precum colindele, venirea lui Moș Crăciun, împodobirea bradului și masa specială pregătită pentru a sărbători alături de cei dragi.

În tradiţia populară se spune că Fecioara Maria trebuia să-l nască pe fiul lui Dumnezeu şi umbla, însoțită de Iosif, din casă în casă, rugând oamenii să-i ofere adăpost. Ajunsă la casa bătrânilor Crăciun și Crăciunoaia, aceștia nu o primesc pentru a nu le "spurca" locuinţa prin nașterea unui copil conceput din greșeală.

Ajunsă la capătul puterilor, Maria a intrat în ieslea vitelor, unde au apucat-o durerile nașterii. Crăciunoaia a auzit-o şi i s-a făcut milă, astfel încât a ajutat-o în rol de moașă. Crăciun a aflat, s-a supărat și i-a tăiat bătrânei mâinile, apoi, de frică, a fugit de acasă.

Crăciunoaia a umplut, cum a putut, un ceaun cu apă, l-a încălzit și l-a dus să spele copilul. Maria i-a zis să încerce apa și când a băgat cioturile mâinilor, acestea au crescut la loc. În altă variantă a poveștii, Maria suflă peste mâinile Crăciunoaiei și acestea cresc la loc.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

10 rețete de Crăciun 2021 pentru vegetarieni. Ce poți să gătești fără carne pentru masa de Crăciun 2021

Prognoza meteo de Revelion 2022. Cum va fi vremea pe 31 decembrie 2021

În ce zile pică Crăciunul în 2021? Vezi câte zile libere legale sunt de sărbători în acest an

Veşti deosebite. Zodiile care vor intra sub protecția astrelor

Informație de ultimă despre DELIA! Anunțul venit chiar acum despre vedeta TV

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Ungurii dau o nouă lovitură în Transilvania. A fost creată o structură completă de învățământ în limba maghiară

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies