Unii detinutii vor putea comunica prin camera web cu rudele. Vezi cine are acest drept!

Camera web pentru detinutii vulnerabili si voluntariat pentru serviciu in folosul comunitatii. Aceste noi prevederi au fost aprobate, marţi, de Guvern, printr-un proiect de lege care reglementează modul de executare a pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse in cadrul procesului penal.

Distribuie pe:

fara descrierePenitenciarele din Romania vor fi dotate cu computere si camere webPurtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor ne-a declarat ca la comunicarea online nu au dreptul toti detinutii, ci doar cei considerati “vulnerabili, adica minorii, tinerii, femeile si bolnavii din spitalele penitenciare”. Georgiana Gherman a declarat: “S-a dispus astfel pentru a ajuta copii si tinerii din centrele de reeducare, femeile care au copii sau bolnavii din spitalele penitenciare. Cu ajutorul unei camera web si in prezenta gardienilor, cei considerati vulnerabili pot lua astfel legatura mai usor cu familiile lor care nu intodeauna au posibilitate sa vina la vizita. Aceste “intalniri” online au si ele un regim special, la fel ca vizitele sau primirea de pachete, numarul lor variind in functie de regimul de executare al pedepsei dispus detinutului respectiv”.

In legatura cu posibilitatea condamnatului de a se oferi voluntar pentru a presta o activitate in interesul comunitatii, Georgiana Gherman ne-a explicat: “Acest drept era reglementat si inainte printr-un ordin al ministrului. Acum s-a legiferat. Nu pot beneficia de acest drept decat cei care executa pedeapsa in regim deschis sau semideschis. Practic, cei care cer sa iasa la munca in folosul comunitatii vor fi insotiti de gardieni la deszapeziri, curatenie, sapare de santuri, sau orice e nevoie. Nu vor primi zile bonus sau bani pentru munca prestata, dar raportul intocmit de penitenciar va “atarna greu” la eliberarea conditionata”.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate