UPDATE ISTORIE BAC 2022 toamnă. Ce subiecte au rezolvat elevii la proba obligatorie a profilului, la BAC 2022, sesiunea de toamnă. Ce a picat la subiectul III

Probă Istorie BAC 2022 toamnă. Care sunt subiectele care au picat la proba obligatorie a profilului.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Bacalaureat 2022 toamnă. Candidații înscriși la a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat 2022 susțin astăzi a doua probă din cadrul BAC, cea obligatorie a profilului. Elevii de la profilul uman au de rezolvat subiecte la proba de Istorie. Ce le-a picat la subiectul III.

Subiecte Istorie BAC 2022, sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă Bacalaureat 2022. Candidații care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul în luna iunie 2022, au șansa de a demonstra în aceste zile că sunt absolvenți de excepție și că s-au pregătit temeinic de data aceasta. Astfel, absolvenții de liceu de la uman susțin astăzi, 17 august, proba obligatorie a profilului, la Istorie.

subiecte istorie bac 2022 toamna

Ce le-a picat elevilor la subiectul III Istorie BAC 2022

[Sursa foto: Shutterstock]

S-au afișat subiectele la proba de ISTORIE BAC 2022 toamnă. Iată-le:

Subiecte Istorie Limba Română BAC 2022 toamnă

Subiecte Istorie Limba Maghiară BAC 2022

Subiecte Istorie BAC 2022 toamnă

Subiecte Istorie Limba Germană BAC 2022

IATĂ ȘI BAREMUL DE CORECTARE ISTORIE BAC 2022 TOAMNĂ:

Barem probă Istorie BAC 2022 toamnă

Elevii vor petrece trei ore în sala de examen, timp destinat rezolvării celor trei subiecte. Astfel, candidații au de rezolvat la primul subiect exerciții cu informații pe baza a două texte la prima vedere, al doilea subiect a pus la dispoziție un alt text la prima

vedere cu alte câteva exerciții, dar și un exercițiu argumentativ pe care elevii l-au rezolvat cu informațiile învățate din programa BAC 2022. Cel mai înspăimântător subiect pentru candidații de la BAC este ultimul, cel care include un eseu pe o temă dintre cele menționate în programa școlară.

Citeste si: Perle amuzante de la Bacalaureat 2022. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2022

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Ce subiecte au picat în sesiunea din vară BAC 2022

Conform declarațiilor lui Sorin Cîmpeanu, notele obținute de către candidați în sesiunea de vară BAC 2022 au fost cele mai mari din ultimii 10 ani. Astfel, elevii din această promoție s-au pregătit intens pentru examenul maturității și au dorit să obțină rezultate admirabile. Aceeași poveste a fost și în cazul candidaților de la uman, care au înregistrat note foarte bune la proba de Istorie. Iată ce subiecte au rezolvat aceștia în luna iunie 2022.

Pentru varianta aleasă pentru examenul de BAC 2022 la istorie, candidații au avut de rezolvat exerciții pe baza textelor de I. Kershaw și T. Judt la subiectul I, iar la subiectul II s-au întâlnit cu un fragment din textul "Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova". Ambele subiecte au presupus rezolvarea 10 exerciții pe baza textului și alte 3 din lecțiile învățate.

Subiectul III, cel mai greu al examenului de Istorie, a fost un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului XIX și în primii 20 de ani ai secolului XX. Elevii s-au putut orienta după patru informații, pe care cerința le oferea, și pe care a fost nevoie să le încadreze un eseu. În caz contrar, pierdeau punctaj din nota finală.

Câți elevi au copiat la BAC 2022 vară

Și în sesiunea de vară a Bacalaureatului 2022 au fost situații de fraudă și tentative de fraudă. Așadar, doar în primele probe a examenului, la Română, Istorie și Matematică, au fost eliminați din sala de examen 77 de elevi pe motiv de copiat.

Comedia lui Caragiale nu i-a surprins plăcut pe unii elevi, care au încercat să copieze, în speranța că vor aduna puncte și la subiectul III și vor obține o notă mai mare. Contrar așteptărilor, 39 de elevi au fost eliminați, deoarece au încercat să fraudeze Bacalaureatul. Nici la Istorie și Matematică candidații nu s-au abținut de la copiat, așadar 38 de dintre aceștia au fost prinși și scoți din sala de examen.

subiecte istorie bac 2022 toamna

Câți elevi au fost eliminați din examenul de BAC pe motiv de fraudă

[Sursa foto: PixaBay]

Regulile Bacalaureatului interzic intrarea în sala de examen cu obiecte care ar putea facilita rezolvarea subiectelor, comunicarea între candidați sau cu persoane din exterior. Cei care au fost eliminați din motiv de copiat, li se retrage dreptul de a susține examenul de BAC, fiind posibilă susținerea lui abia după două sesiuni date.

Citeste si: Calendar BAC 2022 sesiunea de toamnă. Când vor susține candidații probele la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat

Calendar BAC 2022 toamnă

 • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale


  sursă: edupedu.ro
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cât câștigă un profesor din meditații cu elevii? Suma uriașă cu care a dat lovitura un dascăl în doar o lună

ÎPS Teodosie a câștigat procesul împotriva Poliției Române! Magistrații i-au dat dreptate, după ce în iarnă a fost amendat de trei ori pentru încălcarea carantinei

Ce spune Iulia, tânăra care la 15 ani a fugit la mănăstire, despre relația pe care a avut-o cu Visarion Alexa?! Numai părintele a știut asta despre fată: „Au trecut 9 ani de...

Horoscop 6 Octombrie 2022. O zi a deciziilor și a schimbărilor

DEVINE INTERZIS în România! Decizia care se pregătește chiar acum în Parlament. SE DĂ LEGE

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Regele Charles al III-lea, război cu Ceaușescu. Cum a apărut această confruntare

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies