UPDATE Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-a produs o confuzie cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia

 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat o informație de ultimă oră, cum că traducătorul a transmis greșit condițiile de intrare în țara elenă.

Alertă în Grecia! Nimeni nu va mai putea intra pe teritoriul elen fără un test rapid COVID-19
Se pare că forțele de ordine elene s-au gândit mai bine și au ales să introducă testarea la puctele de frontieră pentru toți cei care vor să calce pe tărâm grecesc, indiferent că sunt sau nu imunizați.[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

 UPDATE:

O declarație de ultim moment a MAE arată că, de fapt, condițiile de intrare pe teritoriul grecesc nu s-au modificat, ci au fost traduse greșit de către Ambasada României la Atena.

Astfel, ministrul Bogdan Aurescu a luat decizia de a concedia traducătorul care a indus în eroare românii și care a creat un adevărat haos printre turiștii ce și-au rezervat deja bilete în țara elenă:

"În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații.”

STIRE INITIALĂ

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Deși au crezuți inițial că măsurile impuse de autoritățile grecești s-au mai relaxat și nu mai sunt nevoiți să treacă prin mai multe testări pentru a pleca în vacanță, turiștii străini, care vor să viziteze Grecia, au avut parte de o surpriza neplăcută. Se pare că forțele de ordine elene s-au gândit mai bine și au ales să introducă testarea la punctele de frontieră pentru toți cei care vor să calce pe tărâm grecesc, indiferent că sunt sau nu imunizați.

Citeste si: Este oficial! Grecia își redeschide frontierele și elimină carantina pentru turiștii care vin din Uniunea Europeană și alte cinci țări! Decizia a fost luată chiar înainte de Paște

Persoanele depistate pozitiv vor fi carantinate 10 zile

Testele rapide făcute la intrarea în Grecia devin obligatorii pentru toți turiștii, indiferent de zona din care aceștia provin, potrivit Ministerului Afacerilor Externe: "A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste

vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domicilliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene.", au transmis reprezentanții MAE.

În ceea ce privește persoanele imunizate, pentru acestea perioada de carantinare se reduce: "Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de la administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR", a mai adăugat Ministerul Afacerilor Externe. Tot MAE reamintește faptul că toți turiștii vor fi obligați să completeze cu cel puțin 24 de ore înaintea călătoriei formularul Passenger Locator Form, cu toate datele de contact, pe care îl găsesc pe site-ul "travel.gov.gr".

Persoanele depistate pozitiv vor fi carantinate 10 zile
Testele rapide făcute la intrarea în Grecia devin obligatorii pentru toți turiștii, indiferent de zona din care aceștia provin, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, există și o categorie de persoane care este scutită de la prezentarea unui test molecular negativ cu virusul SARS-CoV-2, a formularului PFL sau a accesului în intervalul orar 07:00-23:00, și anume șoferii camioanelor care transportă marfă în regim internațional, pentru care vor trebui să prezinte documentele atestate. Ei vor avea acces prin punctele de trecere a frontierei de la Promachonas, Kakavia, Evzoni, Nymphaea, Ormenio, Kipi și Exohi.

În Grecia se poartă masca

Cei care pleacă în vacanță trebuie să știe că autoritățile grecești nu au ridicat restricția purtării măștii de protecție, aceasta fiind obligatorie în spațiile închise, dar și în exterior, unde există aglomerație. Cine nu respectă regulile riscă amenzi usturătoare, de până la 300 de euro.

Citeste si: Grecia își redeschide granițele, dar nu pentru toată lumea! Ce trebuie să îndeplinească turiștii pentru a merge în concediu în această destinație

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care ajung pe teritoriul Greciei să fie prudenți și, în cazul în care au parte de o ședere mai îndelungată acolo, să anunțe reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sau să se înregistreze cu datele personale pe" www.econsulat.ro", pentru a fi contactați în situații de urgență.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tinerii care se vaccinează anti-COVID ar putea primi tichete în valoare de 150 de euro! Cum sună proiectul de lege

Certificatul verde COVID-19, aprobat astăzi în România. De când va fi disponibil documentul?

Vacanță în Grecia? Ce trebuie să știe cei care și-au rezervat deja bilete în insulele elene

Modele unghii 2022: top 100 de modele care se poartă

FLORIN CĂLINESCU dă lovitura! Este bomba anului în televiziune

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Monica Gabor, distrusă de durere: Irinel Columbeanu a ajuns la spital. Situația a scăpat de sub control

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies