UPDATE: Panică printre locuitorii Capitalei. Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 3 și fost trimis un mesaj RO-ALERT

Incendiu puternic, joi seara, în sectorul 3 din Capitală, la Fabrica de Electromontaj. Sunt degajări mari de fum.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Autoritățile au emis mai multe mesaje RO-ALERT prin care avertizează populația să evite zona. 

fara descriere

„Incendiu major produs în Bucureşti, sector 3, strada Ilioara, la Fabrica de Electromontaj, cu degajări mari de fum. Evitaţi zona şi eliberaţi căile de circulaţie pentru a permite accesul mijloacelor de intervenţie”, este mesajul pe care l-au primit cetăţenii prin sistemul Ro-Alert. 

Populația este sfătuită să evite zona. 

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul s-a produs la un „bazin, posibil cu zinc”, până în prezent nefiind cunoscute încă mai multe date. Sunt degajări mari de fum, mai arată sursa citată.

Din evaluarea făcută la fața locului, rezultă că este pericol de explozie. Nu se cunosc cu exactitate toate substanțele existente în bazin. Pompierii intervin cu 20 de autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare. De asemenea, au fost trimise și două mașini SMURD.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru Digi24: "Este un incendiu care implică mai multe substanțe chimice, printre care și zinc. Incendiul nu se poate stinge direct cu apă, ci cu alte substanțe, printre care și o mașină cu azot. Va fi și un sprijin venit de la Prahova cu substanța respectivă. S-a dat mesajul RO-ALERT pentru populația din zonă deoarece (...) fumul este toxic. Rugăm populația să nu se expună și să-și închidă geamurile. Sunt mai multe forțe la fața locului. Situația va intra sub control, în scurt timp. La acest moment nu avem victime și nu avem informații cu privire la victime. Ținem legătura cu colegii de la fața locului. Important este că informațiile spun că vor ajunge să controleze situația în scurt timp."

 

Știre în curs de actualizare 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate