UPDATE Primul oraș din România intră în carantină pentru 14 zile, din cauza infectărilor. Autoritățile sunt în alertă

Autoritățile din Timiș cer ca orașul Făget și 3 sate aparținătoare să intre în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID. Ar fi primul oraș din Romania în care se instituie carantină după noua lege.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Primul oraș din România, în prag de carantină. Autoritățile sunt în alertă
Primul oraș din România, în prag de carantină. Autoritățile sunt în alertă

 

ACTUALIZARE: Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Măsura intră în vigoare de astăzi, 26 iulie, ora 19.

Autoritățile județene din Timiș au cerut carantinarea orașului Faget, cu o populatie de circa 7.000 de locuitori. Pentru a putea fi pusă în aplicare această decizie, este nevoie și de acordul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În prezent, două comune au mai fost puse sub carantina: Gornet din Prahova și Cartojani din județul Giurgiu.

Până acum, în orașul Făget și alte 3 sate aparținătoare, au fost depistate 47 de cazuri, dintre care 8 sunt cadre medicale de la spitalul din Făget. Alte peste o sută de persoane care au intrat în contact direct cu acestea sunt izolate la domiciliu.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: O nouă lovitură cruntă pentru soțul Andreei Esca! Infectat cu coronavirus, Alexandre Eram e îngropat în datorii! EXCLUSIV

Citeste si: România, pe „lista neagră” în Europa. Cipru interzice accesul românilor pe teritoriul său

Citeste si: Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie

Primarul Făgetului, Marcel Avram, a declarat la Digi24 că așteaptă decizia autorităților cu privire la instaurarea carantinei zonale.

„Sunt peste 100 de contacti direcți puși în izolare, în special familiile celor infectați. Avem peste 40 de confirmați. A fost și o persoană care a decedat zilele acestea. La spital avem opt cadre medicale infectate, asimptomatice. A fost decizia directorului să testeze absolut tot personalul, pentru că în ultimele două săptămani au apărut destul de multe cazuri. Oamenii care se simt rău cheamă ambulanța și vin la spital. Aici li se face testul. Testele sunt trimise la Lugoj și la Timișoara, iar rezultatele vin a doua sau a treia zi", a spus edilul.

Situația a fost dezbatută aseară, în comitetul local, iar propunerea a fost trimisă la București.

„Ca număr de cazuri îndeplinim criteriul. Se ia în calcul. Acum este ședința comitetului județean pentru situații de urgență unde se dă o hotărâre, o propunere care merge mai departe la comitetul național pentru situații de urgență", mai spune primarul Fagetului, Marcel Avram.

INS și-a dat acceptul, iar în acest moment hotărârea de carantinare se votează în comitetul local. Apoi, hotărârea se trimite la CNSU, care va da aviz tot astăzi.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a spus la Digi24 că măsurile nu vor restricționa total activitatea, pentru ca oamenii să se poată deplasa la locul de muncă. 

„În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare", a spus el.

În orasul Faget și satele aparținătoare sunt aproximativ 7.000 de locuitori. În județul Timiș, până ieri au fost raportate, în total, de la începutul epidemiei, 983 de persoane confirmate cu Covid 19.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Mihaela Borcea organizează nunți și botezuri în hotelul ei din Olimp, în plină explozie a infectărilor cu coronavirus: „Iubire la malul mării!”

Nicoleta Voicu îl face praf pe Gheorghe Turda: ”Nu ești suficient de bărbat, nu poți avea o femeie ca mine!”

Iulia Vântur, gest inedit cu ocazia aniversării. Cum apare alături de Salman Khan

Austria impune noi condiții de acces pentru cetățenii români. Măsurile intră în vigoare de luni, 27 iulie

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies