Va mai amintiti de povestea exorcistului de la Tanacu? O ancheta BBC sustine un lucru uluitor: maicuta Irina nu a murit in urma torturilor, ci din cauza medicului de pe ambulanta! Acesta i-a facut 6 injectii cu adrenalina care i-au fost fatale

Acuzat ca a ucis in chinuri o tanara maicuta, dupa un ritual condamnat chiar si de Biserica, monahul Daniel Corogeanu a devenit cel mai cunoscut preot caterisit. O dezvaluire uimitoare a BBC avea sa dovedeasca faptul ca desi preotul o schingiuise pe tanara, aceasta a decedat din cauza celor 6 injectii cu adrelina facute in timp ce era transportata cu ambulanta.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereDaniel Corogeanu, in mijlocul maicutelor de la Tanacu“Cazul de la Tanacu”, asa stie o lume intreaga povestea in care o tanara avea sa sfarseasca in chinuri groaznice. In iunie 2005, preotul Daniel Corogeanu, impreuna cu patru maicute, au sechestrat o alta maicuta intr-o chilie, au legat-o si au infometat-o. Timp de trei zile, Irina Cornici a fost imobilizata pe o cruce de lemn, fara apa si fara mancare. Explicatia pe care au dat-o preotul si maicutele a fost socanta: au vrut sa scoata duhul rau din trupul fetei. De fapt, tanara de 22 de ani avea manifestari violente pentru ca suferea de schizofrenie, fiind in evidenta unui spital de psihiatrie.

Dupa aproape un an de la tragedie, preotul si cele patru maicute au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca au provocat moartea Irinei Cornici. La finalul procesului, care a durat mai bine de doi ani, Corogeanu a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru moartea Irinei. Desi avocatii lui au tot incercat sa-l scoata nevinovat, facand chiar si o sesizare la CEDO motivand ca procesul nu a fost corect, Corogeanu si-a ispasit pedeapsa.

Fostul preot, care imediat dupa aflarea cazului, a fost caterisit de Biserica, a fost eliberat conditionat dupa ce si-a executat doua treimi din pedeapsa, in 30 noiembrie 2011.fara descriereCorogeanu, in 2011, in momentul in care iesea din penitenciar

fara descriereMaria Vasi este si avocata lui Cristian CioacaCelebra Maria Vasii, aparatoarea lui Cristian Cioaca, a fost si avocata lui Daniel Corogeanu. In sesizarea pe care a facut-o la CEDO aceasta sustinea ca preotul si maicutele nu au avut parte de o ancheta veritabila, procurorii pornind de la premisa ca monahii sunt vinovati. Ea invoca si unele aspecte legate de moartea Irinei Cornici, care au ramas nelamurite. Vasii sustinea ca nu a fost audiat un martor-cheie din dosar: asistentul medical din ambulanta care a luat-o pe maicuta si care ar fi recunoscut, in singura declaratie data in fata anchetatorilor, ca i-ar fi administrat acesteia o injectie de adrenalina. Maria Vasii sustinea ca acest martor “a disparut”, iar judecatorii nu au mai facut demersuri pentru a-l aduce în instanta in vederea audierii.
Interesant este faptul ca informatia mortii maicutei din culpa medicala este sustinuta si de raportul medico-legal, citat de jurnalistii de la BBC.

Astfel, raportul medico-legal intocmit dupa deshumarea trupului Irinei Corogeanu arata ca aceasta ar fi murit din… culpa medicala. Iata ce scriu jurnalistii BBC: “Raportul redactat de medicul Dan Gheorghiu, medic primar de medicina legala din Constanta, ajunge la concluzia ca moartea Irinei Cornici a fost cauzata de o eroare medicala facuta de medicul ambulantei care i-a administrat tinerei sase fiole de adrenalina. Prima analiza medico-legala, facuta sub presiunea emotiilor starnite de cazul de la Tanacu, il acuza pe preotul Daniel Corogeanu de omucidere. Cauza presupusa a mortii era insuficienta cardio-respiratorie acuta, insuficienta respiratorie restrictiva prin contentie (mecanica), soc hipovolemic (scaderea cantitatii de sange circulant), deshidratare importanta in contextul unui bufeu delirant halucinator (schizofrenie) neglijat, cu stare de agitatie psihomotorie severa. Noul raport medico-legal arata ca, potrivit expertizei facute dupa exhumare, Irina Cornici mai era inca in viata atunci cand i s-au aplicat perfuzii cu o supradoza de adrenalina. In fisa intocmita de medicul ambulantei scrie ca i s-au administrat Irinei Cornici sase doze de adrenalina. Raportul medico-legal intocmit de doctorul Dan Gheorghiu cuprinde o descriere a efectelor adrenalinei: "Cantitatea mult peste normal de adrenalina administrata, cat si timpul de actiune prelungit asupra cordului au avut efecte letale prin fibrilatie ventriculara si stop cardiac ireversibil", se spune in noua expertiza medico-legala.”

Conform acestor informatii, se pare ca desi preotul de la Tanacu a chinuit-o pe maicuta, moartea i-a fost provocata de supradoza de adrenalina. Intre timp, Daniel Corogeanu si-a ispasit pedeapsa si, dupa iesirea din inchisoare s-a retras intr-un sat vasluian, unde traieste ca un pustnic. Anul trecut, a fost acuzat ca incearca sa-si construiasca acolo un schit. Reprezentantii Bisericii insa sustin ca Corogeanu este permanent monitorizat si ca “daca situatia o va impune, vom interveni pentru ca un preot caterisit, cum este Daniel Corogeanu, nu poate desfaura niciun fel de activitate religioasa sub egida Bisericii Ortodoxe Romane”, se arata intr-un comunicat al Episcopiei Husilor, citat de Mediafax.

Foto: Mediafax

Metoda inedita prin care ii convinge un preot pe oamenii bogati sa vina la biserica!

O comoara este ascunsa langa o manastire din Prahova. Cautatorii de aur sunt in alerta maxima, autoritatile incearca sa protejeze zona!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate