Vacanțe de Dragobete, 24 februarie 2021. Cele mai romantice destinații din România

Vacanțe de Dragobete 2021. Cele mai romantice destinații din România, unde poți petrece alături de persoana iubită.

Vacanțe de Dragobete 2021
Autor: Elena Popescu

In articol:

Vacanțe de Dragobete 2021.

Cele mai romantice destinații din România, unde poți petrece alături de persoana iubită în ziua de Dragobete.

După 1990, românii au importat din Vestul Europei Valentine's Day, sărbătorită pe 14 februarie și considerată Ziua Îndrăgostiților. Au existat însă și contestări ale acestei datini, unele persoane acordând o importanță mai mare păstrării tradițiilor autohtone și, implicit, sărbătorirea zilei de Dragobete la 24 februarie în locul acesteia.

Vacanțe de Dragobete 2021 Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai romantice orașe din România. În Sibiu dăinuiește o atmosferă boemă, perfectă pentru o vacanță în doi. De Dragobete poți vizita alături de jumătatea ta, obiective turistice precum: Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Muzeul Locomotivelor cu Abur sau Turnul Dulgherilor. 

Citeste si: Horoscopul iubirii de Dragobete! Ce îți rezervă astrele pe 24 februarie 2021

Vacanțe de Dragobete 2021 Cluj Napoca

Clujul este unul dintre cele mai civilizate orașe din țară. Te va surprinde bunătatea oamenilor, dar și căldura cu care sunt primiți oaspeții. Este musai ca atunci când ajungi în Cluj să guști din bucatele tradiționale. Poți vizita un oraș minunat alături de persoana iubită de Dragobete, dar nu uita să bifezi și următoarele obiective turistice: Piața Unirii și Biserica Sf.

Mihail, Piața Muzeului și Casa Matei Corvin, Parcul Central, Cetățuia, Bastionul Croitorilor, Muzeul Farmaciei sau Teatrul Național și Opera Română.

Citeste si: Dragobete 2021, tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea românească a iubirii- 24 februarie

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Vacanțe de Dragobete 2021
Vacanțe de Dragobete 2021[Sursa foto: PixaBay]

Vacanțe de Dragobete 2021 Oradea

Oradea este un oraș încărcat de istorie, dar și impresionant din punct de vedere arhitectural. Dacă te hotărăști să te plimbi cu persoana iubită pe străzile Oradei, nu uita să vizitezi și Piața Unirii, Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru, Vedere din Turnul Primăriei, Sinagoga Zion, Casa Darvas La Roche sau puteți avea o vedere panoramică asupra Oradei de pe Dealul Ciuperca.

Vacanțe de Dragobete 2021 Brașov

Brașovul este renumit pentru arhitectura nemțească, dar și pentru monumentele celebre din centrul orașului. Puteți petrece o vacanță romantică în doi, vizitând Biserica Neagră, Piața Sfatului, Strada Sforării, Bastionul Țesătorilor sau Poarta Ecaterinei. Iarna, orașul devine magic. Totodată poți avea o vedere panoramică asupra Brașovului, dacă urci cu telecabina pe Vârful Tâmpa.

Citeste si: Când pică Dragobetele în 2021! Ce spune tradiția despre fiul Babei Dochia

Vacanțe de Dragobete 2021
Vacanțe de Dragobete 2021[Sursa foto: PixaBay]

Vacanțe de Dragobete 2021 Bâlea Lac

Cabana Bâlea Lac și Hotelul de Gheață ar putea fi ideale pentru a celebra Dragobetele într-un loc de vis. O minivacanță la Hotelul de Gheață vă poate oferi o experiență inedită. Noaptea veți dormi înveliți în piei de animale, având în față un peisaj glaciar, cu stelele deasupra, înconjurați de munți, unde veți fi doar voi doi, într-unul dintre cele mai romantice locuri. Pe timp de iarnă accesul pe Transfăgărașan este interzis, dar puteți conduce până la Cascada Bâlea, iar de aici puteți urca cu telecabina.

Vacanțe de Dragobete 2021 Sinaia

Sinaia este una dintre cele mai  frumoase stațiuni montane din România. Poți petrece Dragobetele aici, într-una dintre multele cabane romantice pe care Sinaia ți le oferă. Sinaia este un loc de vis, mai ales iarna, când munții sunt acoperiți cu zăpadă.

Vacanțe de Dragobete 2021
Vacanțe de Dragobete 2021[Sursa foto: PixaBay]

Vacanțe de Dragobete 2021 Mamaia

Mamaia poate fi un loc ideal unde să îți petreci ziua de Dragobete. O vacanță la mare în plină iarnă poate fi o experiență extrem de deosebită. Nimic nu se compară cu o plimbare pe plajă pe timp de iarnă. Pentru un moment unic în doi, poți alege o vacanță pe litoralul românesc.

Sărbătoarea populară a iubirii, Dragobetele, este celebrată în fiecare an la 24 februarie, de români. Pe de altă parte, data de 24 februarie marchează şi începutul anului agricol, momentul în care întreaga natură renaşte.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dragobete 2021, tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea românească a iubirii - 24 februarie

Dragobete,24 februarie 2021. Care este legenda din spatele acestei sărbători

Când se pune busuioc sub pernă și cum îți afli ursitul în 2021

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies