Vaccinul ar putea deveni obligatoriu în România! Primele declarații ale autorităților

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie și la noi în țară. Ce spune Ministerul Sănătății.

Vaccin - imagine cu scop ilustrativ
Autor: Ana Maria

In articol:

Legea vaccinării a fost trimisă în Parlament din anul 2017, atunci când Mihai Tudose era premierul României. După ce a fost adoptată de Senat a ajuns la Camera Deputaților, acolo unde se află în dezbatere și au fost introduse mai multe amendamente. 

Unul dintre paragraele din proiectul de buget al Ministerului Sănătății privește adoptarea unei legi care i-ar obliga pe români să se vaccineze. Dacă legea va f aprobată, autorităile vor fi obligate să desfățoare campanii de promovare și informare, dar și să garanteze aprovizionarea cu vaccinuri.

”În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri”, se specifică în proiectul de buget.

Vaccinul anti COVID-19 - imagine cu scop ilustrativ
Vaccinul anti COVID-19 - imagine cu scop ilustrativ[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Ce spune Ministerul Sănătății?

Purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a oferit și primele declarații privind obligativitatea vaccinării. El a evitat să precizeze dacă Ministerul Sănătății susține sau nu vaccinarea obligatorie. 

Citeste si: Mitică Dragomir s-a infectat cu COVID-19 după vaccinare! Primele declarații: „Nu mai știu ce să cred. Am făcut un test și..”

Citeste si: Israelul a învins lupta cu pandemia de coronavirus! Doar 4 cazuri grave și zero morți, după ce jumătate de milion de persoane s-au vaccinat cu a doua doză

Citeste si: Cătălin Botezatu, la un pas de diabet? Designerul a ajuns din nou pe mâinile medicilor: „Așa este, am fost în Turcia pentru un set de analize și…”

“Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni.

Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”, a declarat Bogdan Oprea, purătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Legătura incredibilă dintre Andra și Diamantul Roz, soția interlopului ”Beleaua” Corduneanu! Lui Adrian i s-a pus rău ”pata” pe interpretă

Calendar Ortodox Martie 2021! Cele mai importante sărbători ale lunii martie

Calendar Ortodox 6 martie 2021. Moşii de iarnă - Sâmbăta Morţilor

Horoscop 7 Martie 2021: Este o perioada cu suisuri si coborasuri

Trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar! Surpriza totală pentru mii de români

De nerecunoscut! Cum arată Denise Rifai, fără pic de machiaj? Replica virală a unui fan: „Te rog nu-ți mai tugui buzele. Arata…”

Interviul așteptat de toata Planeta! Cât de tare va lovi Meghan în Casa Regală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies