Val de acuzații la adresa Protecției Copilului din Buzău, după ce Vasile Burtea, tânărul găsit mort în lac, a fost lăsat de izbeliște

Val de acuzații la adresa Protecției Copilului din Buzău, după ce tânărulcare a fost găsit mort în lac, a fost lăsat de izbeliște la vârsta de 18 ani.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Vasile Burtea, tânărul de 18 ani din Buzău, care a fost găsit înecat în lacul Marghiloman, a dus o viață extrem de grea.

Citeste si: Gest șocant al unei copile de 13 ani din Vaslui! A vrut să se sinucidă din cauza unei note mici

Citeste si: Sfârșit cumplit pentru o bătrână de 90 de ani din Buzău. Femeia a ars de vie în propria casă

Citeste si: Mesajul emoționant postat de preotul care l-a crescut pe Vasile Burtea, după ce a plecat de la casa de copii: „L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar”

Val de acuzații la adresa Protecției Copilului din Buzău, după ce Vasile Burtea, tânărul găsit mort în lac, a fost lăsat de izbeliște

Adolescentul a fost părăsit de părinți încă de când era mic și a fost luat de casa de copii. Ulterior a fost luat în plasament de o familie, dar soțul femeii care îl creștea a murit, așa că Vasile a ajuns din nou pe mâna asistenților sociali. În luna iunie împlinise 18 ani și, potrivit legii, fusese dat afară din apartamentul DGASPC. Băiatul a fost primit să locuiască în casa unui prieten, însă ar fi fost dat afară și de aici, informează Reporter Buzoian.ro.

fara descriere

Cei care au cunoscut povestea de viață tristă a adolescentului de 18 ani dau vina pe reprezentanții Protecției Copilului pentru tragedia de duminică după-amiaza. Oamenii sunt de părere că băiatul ar mai fi fost în viață dacă ar mai fi fost ținut o perioadă la casa de copii.

„A fost în plasament de mic la Mlăjet, la familia Frățilă, erau doi frați, Vasilică și Costică. La un moment dat a decedat soțul femeii care îi îngrijea și după un timp nu i-a mai putut ține. Culmea, el era cel cuminte, cel mai mic era puțin mai năzdrăvan. Venea tot timpul la biserică și l-am luat în Sf. Altar să iasă cu lumânarea. Era optimist, chiar mă gândeam că va reuși să facă ceva cu viața lui, îi plăcea mult fotbalul. Nu mă gândeam să ajungă aici, încă refuz să cred că a făcut un gest necugetat și, dacă e adevărat, ceva nu se potrivește, nu e copilul pe care eu l-am cunoscut.”, a spus preotul care l-a crescut pe Vasile Burtea, într-un comentariu pe Facebook.

fara descriere

În mai multe comentarii pe site-ul reporterbuzoian.ro, localnicii aruncă cu acuzații grave la adresa sistemului. 

„Eu as pune sub acuzarea de omor din culpa reprezentatii DGASPC pentru ca nu si-au manifestat interesul pentru ca acesta sa aibe un viitor dupa varsta de 18 ani. Din ceea ce stiu eu, acesti copii sunt abuzati si exploatati, lasati in voia sortii, fara posibilitatea de a alege cu discernamant. Va reamintesc ca acestia nu au familie de mici si nu stiu decat libertate totala , daca vor dulciuri fac tot posibilul sa le obtina etc….eu nu pe ei i-as invinui …cel putin nu pe toti!!!”.

„Numai DGASPC-ul este de vina, l-au fortat sa il dea afara, daca s-ar fi dat o locuinţa cum a spus directoarea ca se va da o casa pentru copii care ies din centre si nu au unde sa stea, ,.DGASPC stie sa dea afara copii, nu sa i ajute.?”, sunt doar două dintre comentariile scrise de cei care au aflat de povestea de viață tristă a lui Vasile Burtea. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate