Val de cutremure în România! Ce magnitudine au avut și în ce orașe s-au simțit

Val de cutremure în România, noaptea trecută. Mai multe orașe din țară s-au zguduit, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Un cutremur de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de luni spre marți în județul Harghita.

Citeste si: Ion Oncescu, după 7 titluri mondiale: ”Sper ca următoarea competiție să nu aibă legătură cu skandenbergul”

Citeste si: Bomba bombelor! Se împacă Maria Constantin cu Ciprian, primul ei soț? ”Poate greșesc, dar presimt că o să fiți iarăși împreună o familie minunată!”

Citeste si: Un concurent de la Puterea Dragostei, aproape să fie violat în Istanbul! ”Stătea în fața ușii, cu pantalonii dați jos”

Val de cutremure în România! Ce magnitudine au avut și în ce orașe s-au simțit

Seismul s-a produs la adâncimea de 90 de kilometri, la ora 1.47.

Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Brașov (66 de kilometri), Sibiu (114 kilometri), Bacău (115 kilometri), Ploiești (149 kilometri) şi Cluj-Napoca (156 de kilometri).

Un cutremur de 2,6 grade pe scara Richter s-a resimțit și în Vrancea la ora 07:02, la adâncimea de 98 de kilometri. Cele mai apropiate orașe în care s-a resimțit au fost Brașov, Ploiești, Bacău, Galați și Brăila. 

La ora 7.26 a avut loc un alt cutremur, de 2,8 grade, în Timiş. Seismul din Timiş s-a produs la adâncimea de 5 kilometri, la 34 de kilometri de Timişoara.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,5 grade, s-a produs în 3 septembrie, în zona seismică Vrancea.

Un cutremur de 6 grade pe scara richter s-a produs și în Chile, unde mai mulți oameni au intrat în panică. Seismul s-a resimțit cel mai bine la Santiago, unde zeci de manifestanți antiguvernamentalierau adunați pentru un protest, relatează APF. 

Epicentrul seismului a fost situat la 8 km sud-vest de Illapel (în nordul Chile), la o adâncime de 65 km, a precizat CSN, care a măsurat magnitudinea cutremurului la 6,3.

În timpul mişcării seismice s-au auzit strigăte din mijlocul mulţimilor adunate în diverse puncte ale capitalei, potrivit jurnaliştilor AFP.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate