Val de reacții, după ce MAI a anunțat că polițiștii vor împărți Lumina Sfântă! Autoritățile, ținta ironiilor și a glumelor pe internet după decizia controversată

Dezlegarea la pandemie prin ordin militar a născut controverse şi scandal între palate. Dacă ne relaxăm acum, după sărbători vom avea parte de înmormântări - e avertismentul extrem de dur venit de la Cotroceni, din gura preşedintelui Klaus Iohannis care a criticat acordul dintre ministrul de Interne şi Biserica Ortodoxă cu prilejul Învierii şi a decis să anuleze ordinul.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

Revoltaţi sunt şi poliţiştii care se văd nevoiţi să lase armele jos şi să apuce candele ca să împartă lumina sfântă cot la cot cu voluntarii.

Imaginile postate de agentul Marian Godină care se antrenează pe banda de alergat cu o lumânare aprinsă în mână sunt, de fapt, o ironie la adresa măsurile pe care Ministerul de Interne ar fi vrut să le impună de Paşte când atât poliţiștii cât și jandarmii ar fi urmat să împartă, laolaltă cu voluntarii, lumina sfântă credincioşilor.

Citeste si: Scenariu de urgenţă la Cluj-Napoca: Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară va deveni centru de suport medical

În tăvălugul de reacţii, au fost mulţi cei care au luat făcut glume pe seama deciziilor luate de autorităţilor. De pildă, în această secvenţă video, vedem o patrulă în misiune, iar pe fundal, cineva a pus îndemnul rostit de preoţi în noaptea de Înviere.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Un tsunami de reacţii a provocat întreg ordinul militar care, în anumite condiţii, redeschidea porţile bisericilor în plină pandemie pentru ca oamenii să meargă în zilele premergătoare Paştelui ca să ia prescura stropită cu vin şi agheasmă.

După toate controversele iscate, preşedintele Klaus Iohannis a intervenit public precizând răspicat că acordul dintre ministrul de interne Marcel Vela şi Preafericitul Daniel e... prea optimist... astfel că a atacat dur măsurile - nu înainte de anula ordinul care a adus multă confuzie.

Citeste si: Poliția îi va amenda pe cei care merg la țară pentru a munci terenul! Doar producătorii agricoli scapă de contravenție

Mai puțin panicată e Biserica Ortodoxă Română care, după reacția președintelui, a transmis că ar trebui să fim cu toţii toleranţi, nu creştinofobi și că acei voluntari care ar urma să împartă lumina vor fi mai bine echipați decât curierii care aduc comenzile online.

Până la o decizie finală, la biserici se lucrează de zor. Cu o ruletă şi cu mult var s-au delimitat spaţiile în care ar trebui să aştepte credincioşii care vin să ia paştele sau voluntarii care ar urma să ducă mai departe lumina. Între timp - preoţii au sfinţit pâinea care va fi împărţită credincioşilor, iar unul dintre ei a mărturisit că tămâia ar avea un efect,

Citeste si: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, reacționează dur după ce autoritățile au anunțat că lumina Sfântă va fi împărțită de polițiști

Prins la mijloc ca într-o menghină, ministrul de Interne a încercat să dreagă busuiocul şi a motivat că ar fi luat astfel de decizii ca să evite o intervenţie în forţă a poliţiştilor şi jandarmilor. Şi asta pentru că, spune Marcel Vela, primarii social democraţi din ţară ar fi stârnit lumea să ia cu asalt bisericile în noaptea de înviere... În replică, conducerea PSD neagă astfel de scenarii şi îl acuză pe ministrul de interne că încearcă doar să-şi acopere incompetenţa.

Urmatorul articol
Citește și:

Imagini halucinante la Iași! Sute de oameni stau la coadă să intre în piață, în plină pandemie de coronavirus

Săptămâna luminată. Tradiții și superstiții întâlnite în această perioadă

Lygia Alexandrescu, sfaturi esenţiale pentru masa de Paşte! "Este important să eşalonăm meniul"

Povestea emoționantă a unui băiețel de cinci ani! A fugit de acasă pentru a-și găsi mama, medic care îngrijește pacienții cu COVID-19: „Vreau la mama...”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies