Val de sinucideri prin aruncare de la etaj în România. Tudorel Butoi explică ce stă în spatele acestor decizii capitale | EXCLUSIV

În ultimele săptămâni, în România se înregistrează un val de sinucideri prin aruncarea de la etaj. Jurnaliștii WOWbiz.ro au discutat cu profesorul Tudorel Butoi pentru a înțelege ce se petrece și de ce oamenii aleg decizia radicală de a-și pune capăt zilelor.

Autor: Maria Zarnescu

In articol:

Cazul mamei de la Timișoara care și-a pus capăt zilelor sărind de a etaj cu cei doi copii de mână a îngrozit România, iar un bărbat s-a aruncat de la etaj, tot în Timișoara, la doar câteva

zile distanță.

La Reșița a mai existat o tentativă de suicid chiar săptămâna aceasta, acolo unde o femeie a încercat să se arunce de pe un bloc cu 4 etaje. În timpul negocierilor, aceasta ar fi căzut accidental și a fost transportată de urgență la spital.

De ce se sinucid oamenii aruncându-se de la etaj

Din păcate, cazurile de suicid în România sunt din ce în ce mai frecvente, iar în ultimele săptămâni ne-am confruntat cu un val de sinucideri prin aruncarea de la etaj.

Citeste si: Tatăl din Bacău care și-a înecat cei doi copii a fost găsit de autorități! Pompierii sunt cei care au făcut descoperirea

Mai multe persoane au încercat să își pună capă zilelor sărind de pe blocuri, iar unul dintre cele mai cunoscute cazuri este cel al femeii din Timișoara, care a sărit de la balcon cu tot cu cei doi copii de mână.

Gestul tragic a marcat întreaga țară, iar profesorul Tudorel Butoi ne-a explicat de ce aleg oamenii să se sinucidă aruncându-se de pe clădiri.

„Se intră într-un proces al imitației. Oameni aflați în aceleași dificultăți sociale, afectiv – erotice, financiare, conflicte violente sau în familie, pierdere loc de muncă și așa mai departe aleg calea care s-a mediatizat a fi cea mai lesnicioasă.(...) La ora actuală, este aceasta, precipitarea.

Citeste si: Bani în plus pentru femeile ieșite la pensie! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi sumele în conturi- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Clădirile sunt alese  cele mai înalte(...) acum am sesizat că se duc în zonele în care sunt clădiri înalte și care nu le aparțin.

Pur și simplu sunt clădiri acolo, le identifică, le iau ca țintă și de duc acolo”, a precizat Tudor Butoi pentru WOWbiz.ro.

Totodată, profesorul Tudorel Butoi a vorbit și despre faptul că un „sinucigaș” este foarte greu de întors din drum.

„A fost o perioadă în care la modă era spânzurarea.(...) Deci este o chestiune legată de imitație, pentru modul de operare.(...) Gestul suicidal este un gest liber consimțit. El rezultă din autodeterminare. Individul realizează treaba aceasta din proprie voință și este foarte greu de întors un sinucigaș din drum”, a explicat Tudorel Butoi pentru WOWbiz.ro.

Care este profilul psihologic al unui om care se sinucide

Motivele care stau la baza suicidului sunt multe, iar adesea ele sunt cunoscute doar de către cel care apelează la gestul capital. Profesorul Tudorel Butoi a identificat și a prezentat motivele care îi determină, în general, pe oameni să se sinucidă.

Citeste si: Mama celor doi copii din Bacău, care au murit după ce tatăl lor s-ar fi aruncat cu ei într-un lac, primele declarații: „A luat fata din casă. Mi-a zis că e ultima oară când o văd”

„Sunt motive pluridimensionale. Dacă vrem să atacăm doar structura umană, avem de-d face cu indivizi în al căror profil de personalitate identificăm labilitatea emoțională, excitabilitatea, absența forței, slăbiciunea sistemului nervos central, experiență de viață puțină și incapacitatea, din punct de vedere cognitiv, a unei plaje largi de reflexie. Adică să mai vezi și alte soluții ”, a declarat profesorul Tudorel Butoi, pentru WOWbiz.ro.

O tânără din Reșița s-a urcat pe bloc și a amenințat că se sinucide

Val de sinucideri prin aruncare de la etaj în România. Tudorel Butoi explică ce stă în spatele acestor decizii capitale | EXCLUSIV

Tudore Butoi, criminalist

Cel mai recent caz este al unei tinere din Reșița, care s-a urcat pe un bloc de patru etaje din oraș și a amenințat că se sinucide. Oamenii legii au făcut tot posibilul să o convingă să renunțe la gestul său, însă femeia a căzut în gol chiar în timpul negocierilor.

Femeia s-a dezechilibrat și a căzut în gol atunci când negociatorii aproape că reușiseră să o convingă să renunțe la gestul său. Tânăra a ajuns de urgență la spital.

Alarma s-a dat în dimineața zilei de joi, atunci când oamenii legii au fost chemați de urgență la un bloc din Municipiul Reșița, după ce o tânără s-a urcat pe acoperiș și a început să amenințe că își va pune capăt zilelor.

Citeste si: Marcel, fostul iubit al mamei din Timișoara, scrisoare emoționantă în memoria Iulianei și a copiilor: „Sunt atât de trist. Îi văd cum se joacă, îi aud vorbind”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Actorul Valentin Uritescu, transportat de urgență la spital. Primele declarații ale soției, despre starea acestuia: "Sunt foarte îngrijorată"

Date oficiale de la Ministerul Muncii! Tot ce trebuie să știe românii despre voucherele de cumpărături și unde vor putea fi folosite| EXCLUSIV

Ultimele imagini cu mama din Timișoara în viață! A fost filmată cu copiii de mână în timp ce se duc spre blocul în care și-au găsit sfârșitul

Top 3 cele mai prefăcute zodii

Vestea dimineții despre ELENA UDREA. Anunțul cutremurător venit chiar acum

Superba vedetă de la noi a născut în mare secret un băiețel! Artista a ținut secretă toată sarcina

Este obligatoriu pentru cei născuţi înainte de 1962! Ce trebuie să facă aceşti români

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies