Valentin Ceausescu a pierdut procesul cu Muzeul National de Arta

Cererea lui Valentin Ceauşescu prin care Muzeul Naţional de Artă al României trebuia să îi returneze tabloul “Natură moartă cu ulcică de aramă”, semnat de Gheorghe Petraşcu, a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereInstanţa a respins acţiunea ca lipsită de interes, având în vedere că în favoarea lui Valentin Ceauşescu s-a pronunţat deja o sentinţă, prin care s-a dispus restituirea operei de artă. Mai exact, este vorba despre o sentinţă a Judecătoriei Sectorului 1, din 2 octombrie 2009, de executare silită a Muzeului Naţional de Artă al României, după ce instituţia a refuzat să îi returneze lui Valentin Ceauşescu tabloul “Natură moartă cu ulcică de aramă”.

Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel de către fiul fostului dictator Nicolae Ceauşescu.

Valentin Ceauşescu a acţionat în instanţă, în 12 noiembrie 2013, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Muzeul Naţional de Artă al României, pentru returnarea tabloului “Natură moartă cu ulcică de aramă”, semnat de Gheorghe Petraşcu, informeaza sursazilei.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate