Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit. Românca, stabilită în Roma, s-a întors la catedră: ”Îngerii mi-au zâmbit”

Mesajul plin de emoție al unei profesoare din România, plecată peste hotare! Ce a transmis cadrul didactic

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru

Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.
Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.[Sursa foto: Facebook]

 

Valentina este româncă, dar este stabilită în Italia, la Roma. Cadrul didactic a transmis un mesaj emoționant pe pagina ei de Facebook, care a devenit viral. Femeia povestește cum, cu multă emoție, cum s-a întors în sala de clasă, dar de data aceasta într-un liceu cunoscut din capitala Italiei. Deși își amintește cu drag de debutul ei în învățământ, într-un sat din Galați, dascălul spune că nimic nu s-a schimbat. Copiii au rămas îngerii ei protectori.

"Astăzi îngerii mi-au zâmbit. După 7 ani, m-am întors in clasa de liceu, chiar dacă nu am încetat niciodată să predau, emoția începerii unui parcurs ca profesor de limba engleză într-un liceu lingvistic si clasic de stat,unul dintre liceele renumite ale Romei, m-a devorat....paradoxal, sala de clasă mi-a dat toată energia ei si m-a transpus într-un labirint al îngerilor.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.
Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.[Sursa foto: Facebook]

Catedra si copiii sunt îngerii mei protectori, iar cei de la acest liceu sunt într-adevăr îngeri, de la copii, personal didactic, colegi si direcțiunea școlii. Am fost primită cu mult drag si un respect deosebit, fără ca cineva să pună problema naționalității.

M-am întors in timp, vreme de o secundă și mi-am amintit debutul meu în învățământ într-un sat din județul Galați, acum douăzeci de ani...nimic nu s-a schimbat. Lumina din ochii copiilor, forța purificatoare a tablei si a cretei m-au dus din nou în paradis", a scris pe pagina ei de Facebook, Valentina Popa, absolventă de Filologie - limba română / limba engleză la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

Românca a mai predat la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci şi a fost profesoară de limba engleză la Liceul Bertrand Russell.

Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.
Valentina, o profesoară din Galați și-a văzut visul împlinit.[Sursa foto: Facebook]

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Oana Roman, momente dificile la școală! Vedeta a povestit despre o perioadă neplăcută din viața ei: "Am niște chestii pe suflet..."

Noii detalii despre Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România! Dezvăluiri făcute de medicul femeii: „Trebuie să se protejeze de Covid-19”

Anunțul momentului pentru milioane de români: Vor putea primi o nouă pensie

Cât de frumoasă e soția lui Mihai Petre! Cum arată Elwira Petre la 39 de ani. S-a pozat în costum de baie

Povestea portarului Ducan, eroul cu 6 goluri primite în meciul FCSB - Topola! Legătura neașteptată cu Viorica Dăncilă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies