Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19 la copii: ”Nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase”

Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit detalii despre imunizarea copiilor împotriva infecției cu SARS-COV-2!

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghita[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din România, a vorbit, sâmbătă, despre modul în care decurge vaccinarea împotriva infecției cu SARS-COV-2 la copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.

Citeste si: Angajații din sectorul public, amenințare fără precedent din partea unui ministru: „Fără vaccinare, fără salariu”

În cadrul evenimentului organizat de Senatul României şi dedicat copiilor, Valeriu Gheorghiță a făcut publice date care arată că, în ultimele 72 de ore au fost imunizați peste 5100 de copii cu vârsta între 12 şi 15 ani, iar de la debutul campaniei de vaccinare până în prezent au fost vaccinaţi 114.000 de adolescenţi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 19 ani.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19 la copii
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19 la copii[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea anti-COVID-19 a copiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarant că "nu înţeleg decizia unor părinţi de a nu preveni, prin vaccinare, apariţia unor boli infecţioase". Medicul susține că:" Este inadmisibil ca în anul 2021 să avem acces la servicii medicale şi să nu putem să le accesăm".

Citeste si: O celebră prezentatoare a murit din cauza unor cheaguri de sânge la câteva zile după vaccinarea cu AstraZeneca

Valeriu Gheorghiţă a adăugat şi că" este foarte importantă campania de vaccinare anti-Covid la copii în condiţiile în care avem foarte mulţi copii vulnerabili, copii cu afecţiuni cronice, care sunt în evidenţă cu boli neoplazice, cu boli hematologice, cu diabet, cu obezitate, cu boli cardio-vasculare, cu boli renale. Este foarte complicat să fii în pielea unui părinte care are în grijă un astfel de copil, un copil vulnerabil care are aceleaşi drepturi la viaţă, la sănătate, la educaţie ca toţi ceilalţi copii".

Medicul spunea că schema de vaccinare este similară cu cea a adultului, administrarea a doua doze, în interval de 21 de zile." Schema de vaccinare este similară cu a adultului, constă în administrarea a două doze, la interval de 21 de zile. Datele din studiile clinice sunt cât se poate de bune, în sensul în care avem un profil de siguranţă foarte bun, o telerapiditate foarte bună şi o maximă eficacitate, în sensul în care nu au fost înregistrate cazuri de COVID- 19 în grupul copiilor vaccinaţi comparativ cu cei nevaccinaţi.

Ba mai mult decât atât, nivelul anticorpilor a fost semnificativ mai crescut decât în rândul populaţiei adulte vaccinate cu acelaşi tip de vaccin. În perioada următoare vom fi pregătiţi să demarăm această etapă de vaccinare şi cred că este o veste bună în mod deosebit pentru copiii care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, cu afecţiuni care îi expun unui risc crescut de a face o formă gravă de îmbolnăvire", a afirmat acesta.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adela Popescu, emoționată pentru a treia naștere! Cu ce probleme se confruntă: „Durerea e foarte mare”

Coronavirus România! Peste 100 de persoane au fost infectate cu virusul COVID-19

Începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Ce trebuie să știi

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Calendar Ortodox 14 iunie 2021. Unul dintre cei mai mari sfinți ai zilelor noastre

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies