Valeriu Gheorghiță, anunț important: Zeci de mii de doze de vaccin Astrazeneca expiră în câteva zile

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului a făcut noi declarații cu privire la dozele de vaccin care urmează să expire!

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghita[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat, duminică, faptul că țara noastră avea în stocuri, la sfârșitul săptămânii trecute, în jur de 6 milioane de doze din toate cele patru tipuri de vaccin folosite în România. Dintre toate acestea, aproximativ 35.000

de doze de ser de la AstraZeneca au termen de expirare la 30 iunie.

Citeste si: Moscova declară vaccinarea obligatorie pentru cetățenii din mai multe domenii! Oficialii din sănătate au făcut anunțul

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Noi încercăm să distribuim- ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcțiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieși din termenul de valabilitate în perioada următoare. Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creștem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: România va arunca mii de doze de vaccin anti-coronavirus. Declarațiile făcute de Valeriu Gheorghiță

Zeci de mii de doze de vaccin Astrazeneca expiră în câteva zile
Zeci de mii de doze de vaccin Astrazeneca expiră în câteva zile[Sursa foto: PixaBay]

Ce se va întâmpla cu zecile de mii de doze de vaccin AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că aceste doze de vaccin de la compania Astrazeneca trebuie să fie redistribuite fie la nivel european, fie să intre în mecanismul de revânzare sau de donație.

„Este etic și este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care își doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele și sunt țări terțe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca și celelalte țări europene, și tocmai de aceea este important să susținem și celelalte țări, pentru a egaliza accesul la vaccin”, susține Valeriu Gheorghiță.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Moscova declară vaccinarea obligatorie pentru cetățenii din mai multe domenii! Oficialii din sănătate au făcut anunțul

Raed Arafat, despre valul 4 al pandemiei de coronavirus: "Trebuie să ne pregătim..."

Guvernul prelungește starea de alertă cu alte 30 de zile în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

PRO TV a dat lovitura! Surpriză totală în televiziune. Toată lumea s-a uitat

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies