Valeriu Gheorghiță, despre cum se va implica OMS în campania de vaccinare anti-COVID din România

Situația epidemiologică din România este destul de gravă, astfel că un reprezentant al OMS va monitoriza evoluția bolii din țară pentru următoarele două luni.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Valul patru al pandemiei de coronavirus are produce efecte îngrijorătoare în România. Suntem la doar un pas să asistăm la un colaps al sistemul de sănătate din țara noastră, căci volumul de pacienți care ajung în stare gravă la spital cu COVID-19 este extrem de mare, iar medicii și asistentele sunt apuizați și

nu mai fac față turelor interminabile. Lucrează la foc continuu, îmbrăcați în combinezoane și cu frica că se pot infecta oricând cu coronavirus și pot duce virusul și acasă, la cei dragi. 

Numărul morților de COVID nu este doar cel mai mare din Europa, ci pe plan mondial! Astfel, Organizația Mondială a Sănătății are în plan să ajute România să treacă peste acest impas. Un reprezentant al celei mai importante instituții medicale din lume a ajuns deja în România și a avut discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a luat parte la aceste ședințe, iar în cel mai recent interviu a povestit primele concluzii trase. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Eșecul campaniei de vaccinare anti-COVID, principala cauză pentru situația epidemiologică actuală din România 

Un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății a fost delegat pentru a analiza în profunzime situația în ceea ce privește răspândirea coronavirusului în România.

După ce i-au fost prezentate toate datele, OMS a dat verdicul. Principalul motiv pentru care țara noastră se află în situația de față, în care zilnic sunt zeci de mii de îmbolnăviri cu COVID-19 și o rată a mortalității record în lume, se datorează eșecului campaniei de vaccinare. Iată cum s-a desfășurat ședința pe care reprezentanții Sănătății din România au avut-o cu OMS. 

„În timp ce decesele bat record după record şi serviciul de ambulanţă nu mai face faţă solicitărilor, Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza

sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Da, într-adevăr, în cursul acestei dimineţi am avut o întâlnire de aproximativ două ore cu reprezentanţi şi experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în problema vaccinării împotriva COVID-19, întâlnire la care au participat şi reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii.

În principiu, în prima parte a dezbaterii au fost prezentate datele care ţin de situaţia epidemiologică extrem de complicată din România din acest moment şi evident date din perspectiva campaniei de vaccinare.

Citeste si: La ce sumă ajunge spitalizarea unui pacient diagnosticat cu COVID-19

Din acest punct de vedere, am încercat împreună cu experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să identificăm, în baza datelor disponibile în România şi datele pe care dumnealor de deţineau despre România. Cea mai frecventă invocare a refuzului sau a ezitării pentru vaccinare rămâne teama de reacţii adverse şi de atunci, din această perspectivă este nevoie de o comunicare mult mai aplicată pe segmente populaţionale de grupe populaţionale, pentru că priorităţile sunt diferite de la o grupă de vârstă la alta”, a declarat Valeriu Gheorghiță. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Valeriu Gheorghiță, despre cum se va schimba campania de vaccinare

Organizația mondială a sănătății va juca un rol important în viitorul capmaniei de vaccinare. Aceștia vor susține demersurile în ceea ce privește încurajarea imunizării cu materiale video deja elaborate. 

„De asemenea, ce este foarte important este să implicăm mai mult corpul medical şi personalul medical în ceea ce priveşte promovarea beneficiilor vaccinării. A fost apreciat faptul că personalul medical este vaccinat într-o proporţie ridicată, însă s-a transmis această necesitate de a recomanda şi vaccinarea.

Citeste si: România a devenit studiu de caz. Organizația Mondială a Sănătății, semnal de alarmă pentru autorități

Nu este suficient să ne vaccinăm noi dacă nu şi recomandăm acest lucru celor din jur, mai ales când vorbim de personal medical. Pentru acest lucru, dumnealor şi-au arătat disponibilitatea de a susţine toată campania de comunicare prin materialele suport, atât materialele video cât şi materiale deja elaborate, care vor fi traduse în limba română şi pot fi puse la dispoziţia noastră”, a mai adăugat coordonatorul capmaniei de vaccinare. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila atrage atenția că numărul deceselor provocate de COVID-19 ar putea crește: ”Este fără precedent, cred, după al Doilea Război Mondial”

Nelu Tătaru, despre gravitatea situației epidemiologice din România: „Numărul pacienților este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor”

Gabriela Cristea, cel mai greu moment din izolare. Toată familia ei, infectată cu coronavirus: „E foarte greu de gestionat în situaţia asta”

Horoscop 1 Decembrie 2021: Gemenii sunt extrem de motivați, Săgetătorii sunt nevoiți să își asume o serie de riscuri în această zi

ȘOC TOTAL ÎN GERMANIA! Decizia luată în cea mai puternică țară din UE

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au interzis să vorbesc”

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies