Valeriu Gheorghiță, despre neîncrederea românilor în serul AstraZeneca: „Vom vedea care va fi decizia de aici înainte”

Valeriu Gheorghiță a declarat că este firească neîncrederea românilor în vaccinul AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că este firească neîncrederea populației cu privire la vaccinul AstraZeneca, după ce multe țări au suspendat imunizarea cu acest tip de vaccin. Această declarație vine după ce aproximativ 5% dintre români au decis să anuleze programarea vaccinării cu serul AstraZeneca.

„În ceea ce privește neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aș putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluție a creșterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Știm foarte bine că au fost țări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca. Vom vedea care va fi decizia de aici înainte”.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a primit sponsorizări de peste 17.000 de lei din partea unei companii producătoare de vaccin anti-COVID-19! Coordonatorul campaniei naționale anti-vaccinare și-a decontat prezența la evenimente medicale în perioada 2016-2018!

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mai precizat că o să aibă loc o ședință a tuturor miniștrilor sănătății de la nivelul țărilor UE, pentru a se lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor țărilor membre.

Citeste si: Loredanei Chivu i-au „putrezit” fesele! Imagini șocante cu posteriorul siliconat al blondei- bzi.ro

„Așa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin. Până la urmă trebuie să punem în balanță beneficiile vaccinării, indiscutabile, și riscurile acestei boli”

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: Captură TV]

Românii care au prezentat tromboze după serul AstraZeneca nu vor primi rapelul

Totodată, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mărturisit că persoanele care au dezvoltat tromboze după ce au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai primi rapelul.

Citeste si: S-a decis! România continuă inocularea cu serul produs de AstraZeneca. Ce țări au suspendat imunizarea cu acest vaccin

„Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin.

La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverese, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Valeriu Gheorghiță a primit sponsorizări de peste 17.000 de lei din partea unei companii producătoare de vaccin anti-COVID-19! Coordonatorul campaniei naționale...

Pfizer a anunțat că vaccinul este 100% eficient la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

511.290 de doze de vaccin Pfizer sosesc astăzi în România

Horoscop Zilnic Vineri 23 Aprilie 2021: Ziua aceasta vine cu energie pozitivă, realizări și bucurii

Este doliu uriaș în lumea muzicii! A murit un artist de legendă. Milioane de oameni au ascultat melodiile lui

S-a aflat adevărul! Cu cine a fost căsătorită Denise Rifai? Vedeta OBLIGATĂ să recunoască

EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies