Vantu spune ca in trei luni, in celula lui, au fost facute opt perchezitii. Ce acuzatii i se aduc din partea comisiei de disciplina a penitenciarului?

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu ar putea sa-si petreaca Sarbatorile de iarna acasa. El a cerut azi Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti sa fie eliberat conditionat deoarece a executat doua treimi din pedeapsa de un an de inchisoare primita pentru santajarea omului de afaceri Sebastian Ghita. Vantu a spus in fata instantei ca a fost monitorizat in penitenciar si s-au facut 8 perchezitii in trei luni in celula lui.

Distribuie pe:

fara descriereOmul de afaceri Sorin Ovidiu VantuAvocatului lui SOV a declarat ca afaceristul a avut un comportament bun in penitenciar si le-a cerut judecatorilor sa nu tina cont de raportul comisiei de disciplina, raport negativ:  "Aveti in vedere raportul favorabil al comisiei de eliberari conditionate. Perioada de detentie este o perioada care a fost in masura sa atraga atentia clientului meu pentru un comportament viitor. El a declarat ca dupa ce va fi pus in libertate va pastra acelasi domiciliu pe care il are. La dosar au fost depuse note ale organizatiei pentru drepturile omului, rapoarte favorabile domnului Vantu”.

Procurorul de sedinta s-a opus eliberarii. Vantu a declarat in ultimul sau cuvant: "La presiuni exprese ale parchetului s-a intocmit un raport negativ din partea comisiei de disciplina. Conform parchetului, eu posed un telefon mobil de pe care am efectuat 3.320 de convorbiri, ceea ce a dus la sanctionarea mea. Am reusit sa procur documente prin care sa demonstrez ca a fost o eroare a Parchetului. Am fost monitorizat in penitenciar, atat de detinuti, cat si de serviciul de informatii interne al Penitenciarului. Stau intr-o camera de 2 pe 3 m cu un alt detinut, s-au facut 8 perchezitii in 3 luni in celula mea. Atasez dovezi ale faptului ca toate convorbirile mele au fost efectuate de la telefonul penitenciarului. Nu aveam cum sa vorbesc si la mobil si la cel public in acelasi timp, asa cum sustine parchetul. Gratie unor "prieteni" am avut multe iesiri la instanta, potrivit acuzatiilor procurorului eu vorbeam la telefon in timp ce eram in instanta. Mi-e greu sa cred ca domniile voastre imi permiteau sa vorbesc la celular in timp ce eram in fata instantei".

Instanta a respins cererea de eliberare, Vantu avand dreptul de a face recurs, care cel mai probabil se va judeca dupa Craciun.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate