Varianta Delta va fi înlocuită de Omicron! Anunțul făcut de Raed Arafat: „Putem să avem şi alte surprize în viitor”

Raed Arafat, anunțul momentului despre varianta Omicron a virusului COVID-19.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Cercetetătorii și medicii din întreaga lume sunt în alertă odată cu apariția noii variante a virusului COVID-19. Tulpina Omicron are origine în Africa de Sud, motiv pentru care autoritățile din întreaga lume au încpeut să ai măsuri pentru a preveni infecția cu acest virus.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre pericolul la care suntem expuși odată ce această variantă se va răspândi. Ea va urma să înlocuiască varianta Delta, considerată cea mai periculoasă până acum.

„Cu cât această variantă începe să se răspândească mai repede, la un moment aşa cum varianta Delta a înlocuit varianta precedentă ei, varianta Omicron va înlocui varianta Delta şi va deveni cea predominantă. Oamenii trebuie să înţeleagă că situaţia este una destul de serioasă şi că trebuie respectate unele reguli", a spus Raed Arafat, la un post de televiziune.

Citeste si: Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră despre sportivii repatriați din Africa: „Există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Șeful DSU le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție și să se vaccineze. Imunizarea împotriva virusului COVID-19 rămâne în continuare metoda de bază pentru a lupta împotriva virusului și mutațiilor.

„Toate informațiile arată că începem să culegem date științifice despre varianta Omicron și încep observațiile medicilor și cercetările pe care le fac într-o perioadă relativ scurtă să ne arate că în continuare vaccinul este foarte important, în continuare vaccinul poate să fie soluția pentru a opri nu numai răspândirea și impactul asupra sistemului sanitar, care eu cred că

este cea mai importantă contribuție a vaccinului și ne permite să trăim cu cât mai puține restricții posibile în perioada asta, să conviețuim cu acest virus, ne arată că situația încă nu s-a terminat", a mai spus medicul.

coronavirus

Fotografie folosită cu scop ilustrativ 

[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat, despre răspândirea virusului la animalele sălbatice: „Nu este un semn bun”

Raed Arafat a vorbit și despre răspândirea virusului în rândul animalelor sălbatice, iar acest anunț nu este deloc unul bun.

În acest sens, alte variante periculoase ale virusului ar putea apărea, fiind transmise de la animal la om și invers.

„Faptul că s-a răspândit şi la animale sălbatice nu este un semn bun. Arată că putem să avem şi alte surprize în viitor. Şi alte mutaţii care pot fi îngrijorătoare, trecând de la animal la om. Situaţia trebuie să fie monitorizată foarte serios, lucru care îl fac toate organizaţiile mondiale şi toţi oamenii de ştiinţă la acest moment", a reacționat Raed Arafat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies