
In articol:
- Mutația Epsilon, îndelung analizată de oamenii de știință
- Varianta Delta, pune la încercare pandemia de coronavirus
Mutația Epsilon a noului coronavirus pare să fie noua amenințare globală. Dacă tulpina Delta s-a răsăpândit deja în mai multe țări, Epilson este mult mai contagioasă și mai rezistentă, față de variantele deja cunoscute.
Noua tulpină a coronavirusului are caracteristici specifice, ceea ce a făcut-o să fie clasată direct în grupul variantelor virusului Covid-19 care provoacă îngrijorare, așa numitul VOC (Variants of Concern).
Toate aceste mutații au fost îndelung studiate de biochimistul Matthew McCallum, de la Universitatea din Washington, iar apoi cercetările au fost publicate în revista Science.
Mutația Epsilon, îndelung analizată de oamenii de știință
Mutația Epsilon a fost identificată pentru prima dată în California, iar în Europa este deja prezentă în Italia, unde doi oameni s-au infectat cu noua variantă. Tulpina nouă a coronavirusului nu este încă foarte răspândită pe glob, dar există avertismente că ar fi mult mai periculoasă decât varianta care a provocat lockdown-ul mondial.
Un studiu publicat în revista Science dorește să atragă atenția în legătură cu importanța secvențierii, ca fiind una dintre cele mai semnificative arme împotriva răspândirii noii mutații Epsilon.
Citeste si: Vaccinarea în România! Peste 20.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
În cercetarea coordonată de McCallum s-au analizat 57 de probe, dintre care 3 au ieșit în evidență ca fiind mutații. Acestea fac ca noua mutație descoperită în California să fie rezistentă atât la anticorpii generați de vaccinurile ARN mesager, cât și la anticorpii creați în urma infectării cu virusul Covid-19.
Toate aceste studii se bazează pe cercetarea plasmei colectate de la 15 persoane care au fost vaccinate cu cele două doze Pfizer-BioNtech și de la 9 persoane care au fost infectate cu SarsCoV2.
Varianta Delta, pune la încercare pandemia de coronavirus
Global, varianta Delta a coronavirusului a început să infecteze tot mai mulți oameni. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, avertizează populația cu privire la noul val de infectări care se aproprie.
" Suntem îngrijoraţi în legătură cu varianta Delta. Vedem că noua variantă Delta este mult mai transmisibilă decât celelalte şi că ratele de infectare cresc. Știm că ele vor creşte." a declarat șefa executivului comunitar.