Varianta „Mu”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în Columbia. OMS monitorizează această variantă de COVID-19

OMS monitorizează o nouă mutație a coronavirusului. Varianta ”Mu” a fost descoperită în Columbia.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Varianta „Mu”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în Columbia. OMS monitorizează această variantă de COVID-19, care poate deveni periculoasă.

Varianta „Mu”, o nouă mutație a coronavirusului, descoperită în Columbia

Varianta ”Mu” este ultima mutație a coronavirusului și a fost descoperită în Columbia. Organizația Mondială a Sănătății monitorizează noua variantă, care poate deveni periculoasă.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 1 septembrie! Peste 1.400 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Varianta ”Mu” fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, a anunţat agenţia ONU, potrivit AFP, citat de digi24.ro.

Varianta- B.1.621, conform numele său ştiinţific- a fost clasificată până în prezent drept „variantă de monitorizat”, a precizat OMS în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a transmis că varianta ”Mu” prezintă mutații, care ar putea fi rezistente la vaccin, însă pentru a confirma acest fapt, sunt necesare studii asupra mutației coronavirusului.

Citeste si: Ce spune Adrian Streinu-Cercel despre testarea anticorpilor înainte de vaccinarea anti-COVID-19

OMS monitorizează o nouă variantă a coronavirusului. Varianta ”Mu” a fost descoperită în Columbia
OMS monitorizează o nouă variantă a coronavirusului. Varianta ”Mu” a fost descoperită în Columbia[Sursa foto: MediaFax Foto]

O nouă tulpină, depistată în Africa de Sud

Cercetătorii au depistat o nouă variantă a coronavirusului în Africa de Sud. Însă, ca și în cazul variantei ”Mu”, este nevoie de o mulțime de teste de laborator pentru a știi exact cât de periculoasă este această mutație și cum se poate împiedica răspândirea acesteia, așa cum s-a întâmplat în cazul variantei Delta.

Tulpina C.1.2 nu s-a răspândit considerabil în Africa de Sud, însă autoritățile sunt în alertă.

Tulpina C.1.2 a fost pentru prima oară depistată în luna mai a acestui an, iar existența ei a mai fost raportată  în alte şapte ţări, din Africa, Europa, Asia şi Oceania. Chiar dacă nu pune probleme, la fel ca varianta Delta, a reușit să le capteze interesul oamenilor de știință pentru că, în ciuda ratei reduse de propagare, are mutații similare ale genomului, la fel ca varianta din India, care acum pune probleme

serioase omenirii. 

„Conţine câteva mutaţii-cheie pe care le vedem în alte variante care au ajuns de interes sau îngrijorare. De fiecare dată când vedem aceste mutaţii particulare, ne dorim să ţinem sub observaţie tulpina şi să vedem cum evoluează. Aceste mutaţii pot afecta lucruri precum dacă evită răspunsul imun sau se transmite mai rapid.

 Deşi putem spune că are câteva mutaţii importante care au determinat ca alte tulpini să fie mai contagioase, de multe ori observăm că modul în care lucrează aceste mutaţii împreună este cel care duce la un virus mai puternic sau mai slab. Toate aceste studii în laborator durează. Este mult de muncă",  a explicat Megan Steain, virolog şi lector în imunologie şi boli infecţioase la Universitatea din Sidney. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A apărut o nouă tulpină mutantă a virusului COVID-19! OMS susține că varianta "Mu" ar putea fi rezistentă la vaccin

Bilanț Covid-19, 1 septembrie! Peste 1.400 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Două localități din Arad intră în scenariul roșu. Ce restricții vor fi aplicate în perioada următoare

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies