Vârsta de pensionare la femei în 2020

Vârsta de pensionare la femei în 2020. Legea 263/2010 prevede creșterea graduală a vârstei de pensionare la femei până la împlinirea vârstei de 63 de ani. La început de an s-a anunțat cum se va modifica vârsta de pensionare la femei.

Distribuie pe:

Vârsta de pensionare la femei în 2020


In articol:

Dacă la bărbaţi vârsta de pensionare este de 65 de ani, încă din anul 2015, vârsta standard de pensionare pentru femei creşte la fiecare câteva luni.

Vârsta de pensionare la femei în 2020. Așadar, în primele trei luni din acest an se pot ieși la pensie femeile care au împlit 61 de ani şi 3 luni, dar care au un stagiu minim de cotizare de 15 ani, stagiul complet de cotizare fiind de 31 de ani şi trei luni.

La final de an, în ultimele trei, pot ieși la pensie femeile care au vârsta de 61 de ani şi 5 luni, dacă au un stagiu minim de cotizare de 15 ani sau un stagiu complet de cotizare de 31 de ani şi 5 luni. Femeile au şi opţiunea să aleagă să lucreze până la 65 de ani.

Citeste si: Statul îți poate oferi 7.300 de euro gratis. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru șoferi, chiar de astăzi

Citeste si: Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu

Vârsta de pensionare la femei în 2020. Cum afli vârsta de pensionare: Calculator vârstă de pensionare

Vârsta de pensionare se poate calcula pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, de către fiecare în parte, prin simpla intorducere în casete a datei naşterii şi să bifeze sexul.

Vârsta de pensionare la femei în 2020

Pensionare anticipată 2020. La ce vârstă te poți pensiona anticipat

Anul 2020 este ultimul an în care românii se pot pensiona anticipat fără o diminuare a cuantumului pensiei. Începând cu anul 2021, pensionarea anticipată va fi parțială. Asta înseamnă că pensionarul primește o pensie diminuată până când pensia devine la limită de vârstă.

Atunci când vorbim despre femei, se poate cere pensionarea anticipată cu maxim cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, însă, acestrea trebuie să aibă cel puțin 8 ani peste stagiul de cotizare prevăzut de lege.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate