Vasile, singurul elev de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională, în Iași! Și-a plătit singur meditațiile: „M-am simțit mândru”

Vasile Amăriuței, reușită de zece la Evaluarea Națională.

Autor: Alis Pop

In articol:

Anul acesta, la Iași, etapele Evaluării Naționale s-au încheiat cu 16 medii de 10. Printre elevii silitori ai județului se numără și Vasile Amăriuței.

Tânărul provine din mediul rural, acolo unde a și studiat și de unde s-a clasat în topul elevilor care au urmat școli de prestigiu de la oraș.

Citeste si: REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2022. Ce note au luat elevii claselor terminale de gimnaziu

Vasile Amăriuței

Vasile, singurul elev de la țară care a luat 10 la Evaluarea Națională, în Iași

[Sursa foto: Captură video]

Vasile Amăriuței, elev de zece la Evaluarea Națională

De când se știe, Vasile Amăriuței a fost un elev foarte silitor, în ciuda neajunsurilor de acasă, iar odată cu înaintea în școală, tânărul a decis să își pună toți banii de bursă la bătaie pentru a avea rezultate excepționale.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Astfel, un semestru întreg, Vasile a făcut pregătire la Limba și Literatura Română, materie de care se temea, la matematică descurcându-se de minune singur, învățând la clasă ori din temele pe care profesorii le dădeau la școală.

Și așa a reușit să își împlinească părinții, mama sa spunând că niciodată nu l-a pus să învețe, ci dorința de a evolua a venit din partea copilului. 

”Chiar nu am stat așa de el: învață, învață! Doar i-am zis: învață pentru tine și viitorul e al tău. Eu sunt femeie de serviciu, la școală. Așa! Dar tot timpul am crezut că educația te va face mare.

Îți dă o cale, îți arată un drum și atunci trebuie să înveți. Mi-a zis: mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: nu cred că ai nevoie. El a zis: Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână”, a spus mama elevului, Mihaela Amăriuței, notează DIGI24.

Astfel, cu voință, ascultând sfaturile mamei, Vasile a ajuns să fie singurul elev din mediul rural, din județul Iași, care a luat zece pe linie la Evaluarea Națională, lucru ce i s-a părut și lui ireal. Dar care, în final, l-a făcut să nu mai dea crezare vorbelor care au devenit, parcă, o tradiție, cum că la țară nu se învață ca la oraș. 

”Mi-am făcut toate temele pe care mi le-a dat la școală și am făcut aproape un semestru, mai puțin de un semestru, pregătire la română. În rest, nimic special, doar m-am pregătit cu ce mi-au dat de la școală. Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat ca în școlile din mediul rural nu poți să atingi performanță maximă”, a spus Vasile Amăriuței.

Citeste si: Ei sunt tinerii care au dat moda la BAC 2022. Parada brand-urilor și cum s-au îmbrăcat elevii din București la examen| EXCLUSIV

În urma primirii rezultatelor, la care spera, dar care l-au surprins în totalitate, Vasile spune că a fost cuprins de un amalgam de sentimente. Bucuria și mândria pentru reușitele de care a dat dovadă, contrar prejudecăților, l-au făcut să se simtă în al nouălea cer, fiind clasat printre elevii școlilor de top de la oraș.

”M-am simțit mândru de mine că am văzut acolo numai Emil Racoviță și Național și toate liceele bune din Iași și eu de la școală din Voinești”, a mai completat elevul de zece.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Admitere liceu 2022. Media cu care se intră la Colegiul Național "Spiru Haret" din București. Elevii își pot calcula media de admitere pe baza notelor de la Evaluarea...

Rezultate Evaluare Națională 2022. Rezultatele pe județele din România. Procentajele oficiale

Rezultate Evaluare Națională 2022. Edu.ro a publicat notele elevilor la Evaluare Națională 2022

3 zodii vor da lovitura din punct de vedere financiar de săptămâna următoare

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Mărmureanu: „Urmează un cutremur uriaș!”. Când va fi lovită România de un seism înfiorător

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies