Un român stabilit de 2 ani în Italia se declară mulțumit de noua sa viață și condițiile de trai pe care le-a găsit la italieni.
Bărbatul nu regretă decizia luată și, într-un interviu pentru publicația din diaspora rotalianul.com, Vasilică mărturisește că nu s-ar mai întoarce pe plaiurile mioritice.
„În Făgăraș, pe timpul liceului, am stat în apartamentul unui „bogătaș”din satul unde am crescut, nu ne lua chirie dar ne muncea la câmp în vacanțe, nu aveam nici măcar un radio, nici vorba de TV. Trebuie sa spun că „bogătașul”, când mergeam la muncă la el, ne dădea să mâncăm numai pită cu slană și ceapă. În toată perioada liceului eram mereu cu capul în pământ de rușine, cel mai mult m-a durut când unei fete din sat i-au interzis părinții și bunicii să mai vorbească cu mine. Acum sunt în Italia și ei. M-am delăsat de la învățătură și am muncit mai mult, am început să-mi cumpăr haine, așteptam să termin liceul ca să pot să mă angajez undeva. Nimeni nu mi-a spus că pot merge la facultate, nimeni nu m-a îndemnat să o fac, am luat bacalaureatul și am început munca. Eram disperat, aveam mare nevoie de bani și trebuia să muncesc. (...) În primul an de facultate am muncit la cărat lemne, seara, pe la ora 9-10 când mă întorceam din pădure făceam exercitii la matematică. Am luat toate examenele, nici mie nu îmi venea să cred! În vacanță am vândut calul și m-am apucat de taximetrie, am învățat să conduc atunci, anul doi am fost bursier și mai făceam taximetrie când aveam timp. Din următoarea vacanță m-am angajat la Mobexpert. Acolo am fost apreciat, am muncit de toate și acolo, vânzător, șofer, montator, magazioner. Munceam sâmbăta și duminica și aveam două zile libere în timpul săptămânii. În alea două zile libere mergeam la toate cursurile și laboratoarele (cu alte grupe, cu alte specializări), eram printre cei mai activi studenți, am fost bursier 3 ani din 5, am avut o singură restanță, asta în timp ce alți studenți veneau doar la examene și atunci nu știau bine la ce materie se dă examenul. Se supărau dacă nu le dădeai cursurile să le copieze sau dacă nu îi ajutai în examen, dar acum se cred mari ingineri. "
Dezamăgit de mentalitatea întâlnită în țară, dar și de corupție, a hotărât să lase România în urmă
"Puteam să mă angajez ca inginer în Brașov, se căuta, dar nu am vrut să mai văd atâta nesimțire în jur. Ca și concluzie, nu vreau să mă întorc în țară din cauza mentalității românilor, a lipsei bunului simț, a hoției, a puturoșilor.
Poate peste 10-15 ani o să mă întorc în România, îmi doresc să fiu profesor pe la țară, pe undeva, să învăț copiii români matematica și drumul drept în viață. O zi bună!”, a povestit românul.