“Vaya Con Dios” isi anunta retragerea in Romania!

Distribuie pe:

fara descriere

 

Dupa  succesele  inregistrate in 2009  si 2010 in  Capitala, trupa “Vaya con Dios” a decis sa revina in Romania in cadrul ultimului turneu international, prin care-si ia adio de la fani si incheie 27 ani de cariera glorioasa.

Povestea  “Vaya Con Dios” a inceput in Belgia acum mai bine de douazeci de ani. Anii `80 reprezentau epoca la care vocea solistei Dani Klein putea fi auzita in diverse spoturi radio sau in cluburi obscure, alaturi de trupa indie Arbeid Adelt. O epoca la care succesul se lasa asteptat. Pana cand Dani Klein, alaturi de chitaristul Willy Lambregt si contrabasistul Dirk Schoufs hotarasc sa puna bazele unei noi trupe. Impartaseau aceleasi gusturi muzicale: jazzul, opera si muzica gypsy... genuri nu foarte apreciate in acea vreme la Bruxelles. Noua trupa se numea “Vaya Con Dios” ("Du-te cu Dumnezeu"), nume provenit din limba spaniola, preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami. Cu albumul „Night Owls” din 1990, Vaya Con Dios ajunge sa vanda milioane de albume.

Influentele spaniole s-au resimtit din plin pe primele doua albume ale trupei, ce contineau piese devenite hituri in intreaga lume: „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie”, „Nah neh nah”. Muzica lor era o adevarata gura de aer proaspat in comparatie cu mainstream-ul anilor `80: avea culoare, soul, pasiune si fler.

Acum, Vaya Con Dios este  una dintre cele mai cunoscute trupe din lume. In plus, Belgia a emis in 2008 o serie de timbre postale “Vaya con Dios”, cu imaginea solistei Dani Klein, iar, ca vanzari, formatia a ce deposit 7 milioane de albume si 3 milioane de single-uri. (C.Ionescu)


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate