Vela „tună” după ultimele violențe. 26 de persoane, duse la Poliție

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, condamnă ferm actele de violență din ultima perioadă și a anunțat că a luat primele măsuri.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Marcel Vela a anunțat că a cerut creșterea acțiunile structurilor de specialitate ale MAI în combaterea și sancționarea elementelor infracționale, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a solicitat Poliției și celorlalte structuri competente aflate în subordinea sau în coordonarea MAI "o mobilizare cât mai activă și o cât mai bună cooperare în menținerea și restaurarea ordinii de drept". Totodată, a cerut să fie intensificate acțiunile de combatere a actelor de violență gravă, precum și a grupărilor infracționale.

Marcel Vela vrea să combată violența

"În acest sens, se impune adaptarea echipelor de intervenție la necesitățile din teren, creșterea prezenței și vizibilității, în special, în zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infracționale.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Siguranța tuturor cetățenilor este prioritară. Chiar dacă, de la începutul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea măsurilor impuse de instituirea stării de urgență, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19, au rămas în atenție și celelalte acțiuni și activități specifice muncii de poliție.

Pentru eficiența dorită, se impune colaborarea între toate instituțiile administrației publice locale/ centrale. De asemenea, încurajăm cetățenii de bună credință să coopereze cu forțele de ordine în vederea identificării celor care comit sau participă la comiterea de acte de violență sau care se sustrag de la răspunderea în fața legii.

Ministrul afacerilor interne asigură cetățenii români că structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea și combaterea faptelor care pun în pericol siguranța și chiar viața oamenilor", mai transmite MAI.

Poliţiştii au condus la audieri, duminică, 26 de persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni, printre care tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, uz de armă fără drept şi distrugere, în urma a 23 de percheziţii domiciliare efectuate în oraşul vasluian Murgeni, a informat, duminică, IGPR.

Sâmbătă, la Craiova, membri ai unor clanuri s-au bătut cu bâte şi alte obiecte în plină stradă, iar în Mehedinţi un criminal eliberat condiţionat a dat foc unei adolescente.


Citește și:

Alexandru Rafila, despre o nouă stare de urgență: „Dacă se vor lua măsuri...”

Ea este tanti Anica, bătrânica din Bacău care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies