Verdicte in dosarul Rompetrol! Vezi ce a stabilit instanta in cazul lui Dinu Patriciu

In cazul lui Dinu Patriciu, instanta care a judecat dosarul Rompetrol a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereDinu Patriciu a murit pe 19 august, la LondraIn 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru mai multe infractiuni, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial. Atunci, instanta i-a achitat si pe ceilalti inculpati.

Marti, judecatorii au constatat incetarea procesului penal si au lasat nesolutionata partea civila legata de Dinu Patriciu, care intre timp a decedat, dar i-a condamnat la inchisoare pe ceilalti inculpati. Astfel, Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare, Sorin Pantis, la doi ani si opt luni.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate