Veste buna pentru buzunarele romanilor! Anuntul facut in urma cu putin timp

Economia a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea faţă de precedentele trei luni, peste aşteptările analiştilor, şi cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel că la nouă luni avansul Produsului Intern Brut (PIB) se plasează la 2,7%, estimează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere"Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier. În perioada 1.I - 30.IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2012, cu 2,7%, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier", aratã INS, într-un comunicat.

Datele reprezintă kalooga_36441" estimările semnal" ale Statisticii. Varianta provizorie a evoluţiei PIB pentru trimestrul al treilea va fi III anunţată la 4 decembrie.

Creşterea de 1,6% este mai mare decât cea anticipată de analişti.

"Ne aşteptăm ca PIB să fi crescut cu 1% în T3 2013 în termeni trimestriali ajustaţi sezonier, uşor mai bine decât consensul pieţei, de 0,8%. Totuşi, accelerarea de la creşterea de 0,5% din T2 2013 este cel mai probabil condusă de sectorul agricol, iar detaliile le vom afla abia pe 4 decembrie. (...) Cifrele recente din sectorul industrial sugerează că există unele şanse ca expansiunea economică să fi fost chiar mai puternică", arăta miercuri ING, într-un raport.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate