Veste bună pentru părinți! Se întâmplă de Paște. Ministerul Muncii a făcut anunțul

Veste bună pentru părinți. Guvernul a emis un act normativ pentru ca părinții care au grijă de copiii de până la 12 ani să aibă concediu plătit și de Paște.

Veste bună pentru părinți! Se întâmplă de Paște. Ministerul Muncii a făcut anunțul
copii
Autor: O.N.

Veste bună pentru părinți! Se întâmplă de Paște. Ministerul Muncii a făcut anunțul
copii

Zile libere de Paște pentru părinți


In articol:

După ce Guvernul a stabilit, în urmă cu ceva timp, că pe durata stării de urgență, pe toată perioada în care școlile sunt închise, unul dintre părinți are dreptul să primească zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, ministrul Muncii a anunțat că vor exista anumite modificări.

Astfel, Guvernul a emis un act normativ pentru ca părinţii care îşi supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgenţă să beneficieze de zile libere şi în timpul vacanţelor şcolare.

Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanţă care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Măsura era necesară în contextul restricţionării drastice a circulaţiei persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanţe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoţilor pe timpul zilei", a spus vineri ministrul.

Citeste si: Dezvăluirea cutremurătoare a unui medic cu COVID-19 din Suceava: „Am luat infecția de la directorul medical. Era pozitiv și știa”

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Citeste si: Un milion de cazuri de coronavirus în întreaga lume. Bilanţul a depăşit 50.000 de decese

Citeste si: Experimentul ”Clade X”: 900 de milioane de oameni vor muri în lipsa unui vaccin! Americanii au simulat în urmă cu 2 ani o pandemie mondială, iar concluziile sunt îngrijorătoare

Conform Codului Fiscal, pentru fiecare zi liberă, angajatorul trebuie să îi acorde părintelui care stă acasă o indemnizație de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale

de stat. Indemnizația este asimilată veniturilor din salarii și supusă impozitării și plății contribuțiilor.

Veste bună pentru părinți! Se întâmplă de Paște. Ministerul Muncii a făcut anunțul
clasă

Ministrul Muncii: Nu avea nimeni cum să anticipeze că vom ajunge în acest punct

Violeta Alexandru a declarat recent că Executivul va corecta acest vid legislativ, în așa fel încât părinții să poată să stea acasă cu copiii și în perioada vacanței de Paște.

Veste bună pentru părinți! Se întâmplă de Paște. Ministerul Muncii a făcut anunțul
test

"Așa este, legea nu a fost gândită pentru această perioadă. Nu avea nimeni cum să anticipeze că se va ajunge într-un asemenea punct, dar sigur că vom avea grijă ca până la intrarea în vacanță să oferim în continuare posibilitatea unuia dintre părinți să rămână acasă. Vom avea reglementarea și cadrul legal pregătit pentru ca unul dintre părinți să poată sta acasă cu copilul", a spus Violeta Alexandru, joi, la Realitatea Plus.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Paradisul în care Bianca Drăgușanu stă în carantină cu Alex Bodi! Vedeta a plecat la vila din Mediaș a fostului soț! Imaginile sunt concludente

Fiul Vioricăi Dăncilă a făcut o glumă macabră în plină pandemie de coronavirus! Victor a postat o poză cu o groapă săpată: “Ziua a 10-a de carantină”

Iubitul Iuliei Vântur, devastat! A murit nepotul lui preferat! Zvonuri despre infectarea cu COVID-19 în familia lui Salman Khan, infirmate

Dana Budeanu, previziuni despre următorul val de Coronavirus

Lovitură cruntă pentru cei cu centrale de apartament! Vor fi intezise? Nu mai au nicio şansă

IMAGINI INTERZISE! Andreea Esca și fiica ei Alexia au pozat GOALE! Fotografiile sunt pe tot internetul: "Valeleuu valeleuu"

Christian Eriksen a vorbit! Incredibila dorință transmisă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies