Veste bună pentru români. În ce condiții vor putea solicita amânarea plății utilităților?

Veste bună pentru românii care au intrat în șomaj tehnic. Senatul a adoptat un nou proiect care prevede posibilitatea amânării plății facturilor la utilități pe o perioadă de trei luni.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Veste bună pentru români. În ce condiții vor putea solicita amânarea plății utilităților?
utilități

Românii pot solicita amânarea plății utilităților

Dacă până acum stăteau îngrijorați din cauza situației în care i-a adus pandemia de coronavirus, acum vine și o veste bună. Românii care au intrat în şomaj tehnic sau care nu mai au bani să își achite datoriile  vor putea în curând să solicite amânarea plăţii facturilor la utilităţi precum apă, gaze, salubritate sau telefonie mobilă.


In articol:

Iar asta pentru că proiectul de lege iniţiat de Marcel Ciolacu, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu a fost aprobat, marți, de Senat. Acesta prevede o serie de facilităţi fiscale, amânare şi reeşalonare de plăţi acordate companiilor şi angajaţilor acestora.

Totodată, proiectul cu pricina prevede şi amânarea, tot pentru trei luni, a plăţii CAS şi CASS pentru companiile care decid să îşi păstreze angajaţii.

Citeste si: România poate ajunge în situația Italiei. „Pentru țara noastră va fi un dezastru”

Citeste si: Războinicul Cristian a dat cărțile pe față după eliminarea de la Survivor: „Am vorbit cu Andrei departe de ochii tuturor și…”

Citeste si: Cristian de la Războinici a părăsit Survivor România! S-a lăsat cu hohote de plâns: „De un singur lucru mi-a fost frică, să nu fiu înjunghiat pe la spate”

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Deci, potrivit proiectului, persoanele fizice sau companiile vor putea solicita amânarea plăţii la utilităţi, urmând ca după această perioadă sumele care se adună pentru plată să fie eşalonate pe o perioadă de 12 luni.

Românii trebuie să știe că pentru amânarea plății, trebuie să completeze o cerere, iar aceasta să fie însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere prin care să se detalieze motivul imposibilităţii de plată, sub sancţiunea răspunderii penale privind falsul în declaraţii.

Este de menționat și faptul că, la expirarea perioadei de trei luni menționată în proiect, beneficiarii de servicii de utilităţi vor plăti sumele scadente, eşalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi şi penalităţi de întârziere.

După expirarea perioadei de trei luni, sumele vor fi plătite eșalonat

O altă măsură prevede amânarea plăţii, la cererea operatorului economic, a contribuţiilor sociale aferente veniturilor din salarii şi a plăţii contribuţiei de asigurări sociale pentru o perioadă de trei luni, începând din luna martie.

Facilităţile se acordă sub condiţia păstrării valabilităţii a cel puţin 75% din contactele de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Veste bună pentru români. În ce condiții vor putea solicita amânarea plății utilităților?
factură

Contribuabilii, persoane fizile şi juridice, nu vor plăti dobânzi sau penalităţi de interzicere pentru perioada cât timp plata este amânată.

La expirarea perioadei de trei luni, beneficiarii de servicii de utilităţi vor plăti sumele scadente, eşalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Iniţiativa merge acum la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional, potrivit Mediafax. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

O celebră actriță a pozat complet dezbrăcată. Imaginile necenzurate au ajuns pe Internet

Ies scântei între Oana Radu și Bianca Rus în această seară, la ”Bravo, ai stil! Celebrities” ”Sper că aceste acuzații să le poți susține în instanță!”

Cât de periculos e virusul COVID 19. Graficul care explică totul despre Coronavirus

Cutremurător! Ce se întâmplă în aceste momente cu medicii de la Spitalul Clinic de Boli infecțioase din Iași după decesele de coronavirus! Au cerut să stea la cămin, departe de...

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies