Veste bună pentru românii care îşi aşteaptă familiile acasă. 365 de români din străinătate au fost aduşi în ţară

Ministerul Afacerilor de Externe a anunţat sâmbătă dimineaţa că 365 de români di Italia care nu aveau posibilitatea să rămână acolo au fost repatriaţi.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Alţi 365 de cetăţeni români care se aflau temporar în Italia şi care nu mai aveau posibilităţi reale de a rămâne în acea ţară au fost repatriaţi cu două curse aeriene tip charter, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit News.ro.

Citeste si: Omul care a reușit să sperie globul. 423 de oameni sunt suspecți de coronavirus. Cum arată cel care riscă 15 ani de închisoare

"În continuarea demersurilor Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în vederea facilitării revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul serii trecute au revenit în ţară 365 de cetăţeni români", a transmis MAE.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Tânărul din Iași, ironizat că a mers pe cal să-și vadă nou-născutul, nu mai avea bani de drum. Din ultimii săi bani, i-a luat de mâncare soției

Autorităţile îi avertizează pe români să respecte cu stricteţe regulile impuse în contextul pandemiei de coronavirus 

Cetăţenii români au fost repatriaţi din Veneţia, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

MAE reia apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale, precizând că astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

Citeste si: Daniela Pleșca, adolescenta care a impresionat juriul de la Românii au talent până la lacrimi: „Am avut o perioadă dureroasă a copilăriei”

"De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", a menţionat MAE.

Urmatorul articol
Citește și:

Probleme mari pentru Anamaria Prodan! Fata ei cea mică a rămas blocată în America din cauza coronavirusului! ”Sunt foarte îngrijorată”

Scandal URIAȘ în familia lui Florin Cîțu! Tatăl ministrului de finanțe se războiește cu primarul PNL din sat: ”Îmi fac singur drum și după aia pun statul să plătească!” EXCLUSIV

În plină pandemie, doi copii din Vâlcea nu au ce mânca şi stau într-o casă care se va dărâma pe ei. Bunica lor cere cu disperare un ajutor

Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Că selectăm noi oamenii sunt povești"

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies