Veste buna pentru soferi! Ce se intampla cu ITP-ul. Se schimba totul!

Un proiect de lege propune o nouă schimbare la Inspecţia Tehnică Periodică. Acesta este gândit pentru cei prinşi cu inspecţia expirată.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

În timp ce Guvernul nu susţine nouă schimbare la ITP, preferând sancţiunile propuse de ordonanţa care a intrat în vigoare în luna mai, noul proiect va fi supus la vot în Camera Deputaţilor.

Nouă schimbare la ITP propune ca şoferii să aibă 15 zile la dispoziţie să facă inspecţia tehnică periodică după ce au fost prinşi cu ITP-ul expirat, informează romaniatv.net. Cea mai importantă schimbare la ITP propusă este renunţarea la sancţiunea care prevede ridicarea imediată a plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Desigur, noile reguli la ITP nu scapă şoferii de amendă, aceasta rămânând în vigoare şi în nouă propunere care va fi supusă la vot în Camera Deputaţilor, instituţie care are statutul de for decizional.

Principala modificare în favoarea şoferilor adusă de nouă propunere, respectiv păstrarea talonului, le va permite acestora să deplaseze vehiculul pe roţi până la o staţie ITP în vederea efectuării unei noi inspecţii.

Schimbările în legislaţie aplicate începând cu 20 mai 2018 implicau scoaterea plăcuţelor de înmatriculare de pe vehicul, suspendarea înmatriculării şi ridicarea talonului. Fără acestea, şoferul nu avea voie să mai conducă vehiculul pe drumurile publice şi nici să-l tracteze, ci doar să-l transporte pe platformă până la o staţie ITP sau la domiciliu, după preferinţe şi nevoi.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: