Veste șocantă! 11 nou-născuți de la Obodescu, confirmați cu COVID-19

Situație incredibilă la maternitatea Odobescu, din Timișoara. 11 bebeluși, nou-născuți, au fost depistați cu virusul COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Veste șocantă! 11 nou-născuți de la Obodescu, confirmați cu COVID-19
Veste șocantă! 11 nou-născuți de la Obodescu, confirmați cu COVID-19


In articol:

Procesarea testelor pentru nou-născuții de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timișoara, a dus la confirmarea că nu mai puțin de 11 dintre bebeluși sunt infectați cu virusul COVID-19.

Conform primelor informații, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative. Asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă din cadrul maternității Obdobescu și care au fost confirmate deja cu COVID 19, notează pressalert.ro.

Vă reamintim că până acum au fost confirmate cu virusul COVID-19, la maternitatea Odobescu, 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, dar și 12 mămici.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Conform procedurii, bebelușii urmează să ajungă la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID 19. 

Ce s-a întâmplat la maternitatea Odobescu, din Timișoara

Activitatea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Clinicii „Dr. Dumitru Popescu” (maternitatea Odobescu) a Spitalului Municipal Timişoara va fi restrânsă, fiind asigurate doar urgenţele, după ce 25 de persoane - cadre medicale, lehuze şi o gravidă - au fost confirmate cu Covid-19, potrivit informaţiilor furnizate, duminică, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, informează Agerpres.

„Având în vedere faptul că în secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri Covid-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze şi o gravidă), urmare a reevaluării situaţiei, DSP Timiş a transmis mai multe recomandări, între care restrângerea activităţii unităţii sanitare, astfel încât să fie asigurate doar urgenţele”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, alte recomandări vizează externarea pacientelor a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale; izolarea personalului medical şi auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat Covid-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.

De asemenea, DSP Timiş recomandă redirecţionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru Covid-19 către Spitalul Judeţean Timişoara - Clinica Bega (declarată maternitate COVID); izolarea contacţilor de familie pentru o perioada de 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere (două din judeţul Timiş şi câte una din judeţele Arad şi Caraş-Severin).

Managerul Spitalului Municipal, dr. Olimpia Oprea, a cerut izolarea maternităţii pentru dezinfecţie totală şi testarea tuturor angajaţilor, după ce o angajată a fost depistată pozitiv. Directorul DSP Timiş Mariana Rădulescu a afirmat, marţi seara, că „decizia de carantinare (pentru câteva ore, n.r.) a respectivei maternităţi a aparţinut de la sine putere doamnei manager al Spitalului Municipal, care are în subordine maternitatea (...) fără nicio consultare a DSP (...)”.

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că a fost corectă decizia ca pe banii municipalităţii să fie testat întregul corp medical al Maternităţii Spitalului Municipal Timişoara, aflat în subordinea primăriei, pentru că „s-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava”, întrucât au fost depistate mai multe persoane pozitive.


Citește și:

Reacția dură a lui Nelson Mondialu, după ce a văzut scandalul dintre Livian și Cătălin: „Te scoate vinovat , nu m-ai ascultat...”

Cum să fiu frumoasa. Tratamentul „Reginelor” din urmă cu 200 de ani

COVID-19 aduce decizii drastice. Ce a hotărât Nelu Tătaru

Germania, prima țară care vrea să ridice interdicțiile. Planul conceput de nemți

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies