Veste uriașă pentru bucureșteni. Mega-construcție în zona de Sud a Capitalei

Sectorul 4 a anunțat, în cadrul unui comunicat, că în zona Berceni va fi făcut un nou pasaj, de data asta suprateran, lung de 140 de metri.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Primăria Sectorului 4 a anunțat demararea unui pod suprateran pentru fluidizarea traficului în zona Berceni. Costurile pentru mega-proiectul anunțat de edilul sectorului 4 se învârt în jurul sumei de 57 de milioane de lei. 

Ținta Primăriei Sectorului 4: reducerea poluării

„Primăria Sectorului 4 al Municipiului București continuă să investească în infrastructura rutieră, domeniu neatins în Sectorul 4 până în urmă cu 4 ani.

După lărgirile bulevardelor de la două la patru benzi, ceea ce a dus la decongestionarea traficului în mai multe zone din sector, administrația locală va construi un pasaj rutier suprateran într-una dintre cele mai aglomerate intersecții din Sectorul 4.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Cu o lungime de 140 de metri, pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecția străzii Sergent Ion Iriceanu cu strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcție va supratraversa Șoseaua Berceni.

Veste uriașă pentru bucureșteni. Mega-construcție în zona de Sud a Capitalei
Veste uriașă pentru bucureșteni. Mega-construcție în zona de Sud a Capitalei

Odată cu realizarea acestui proiect de mare anvergură atât pentru locuitorii sectorului 4, cât și pentru cei aflați în tranzit, Primăria Sectorului 4 dorește ca traficul în zonă să se desfășoare în condiții decente, astfel încât oamenii să nu mai piardă minute în șir în trafic, dar și să reducă poluarea în zona de sud a Capitalei. Asta în condițiile în care, așa cum o arată cifrele, creșterea vitezei de deplasare a vehiculelor înseamnă mai puține noxe eliberate în atmosferă decât dacă acestea ar staționa la semafor și în plus, odată cu construcția pasajului, întreaga suprafață adiacentă va fi amenajată cu spații verzi.

Totodată, noul pasaj va contribui la închiderea facilă a inelui median de circulație al Capitalei, mai ales în condițiile în care problemele legate de pasarela ce traversează râul Dâmbovița, la granița dintre Sectorul 4 și Sectorul 3, au fost rezolvate, urmând ca obiectivul să fie dat în folosință în perioada următoare.

Construcția pasajului, care va avea 140 de metri lungime și 15 metri lățime, va costa în jur de 57 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă în toamnă.

Trebuie menționat faptul că datorită investițiilor în infrastructură, lucru omis în ultimii 30 de ani, Sectorul 4 a devenit zona cea mai căutată atât pentru înființarea de noi afaceri, cât și pentru achiziția de locuințe la prețuri decente”, se precizează în comunicat. 

Galerie foto 
Citește și:

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies