Veste uriașă! Tratamentul împotriva COVID-19 a ajuns în România

Remdesivir, antiviralul care a tratat forme grave ale infecției COVID-19 în SUA, este disponibil acum la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Veste uriașă! Tratamentul împotriva COVID-19 a ajuns în România


In articol:

Remdesivir, medicamentul împotriva COVID-19, era pronunțat de Nelu Tătaru pe 22 aprilie. Ministrul Sănătății a afirmat atuncă că Remdesivir urmează să fie adus în România într-o lună.

Cum sunt tratați de COVID-19 pacienții la Timișoara

În afară de Remdesivir, pacienții COVID-19 pot fi tratați la Timișoara și prin ozonificarea sângelui, potrivit tion.ro. Medicii din Timiș au primit Remdesivir injectabil, care se utilizează în tratamentul formelor grave ale bolii. Acesta a fost gândit inițial ca un medicament împotriva Ebola, dar și-a dovedit eficacitatea și în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Medicamentul a ajuns în urmă cu două zile la spitalul din Timișoara și este utilizat la pacienții în stare gravă, cei intubați și ventilați mecanic.

110 flacoane împotriva COVID-19 au fost aduse în țară

La acest moment sunt disponibile 110 flacoane (dozele pentru 10 pacienți), arată sursa citată. Medicii din Timișoara au semnat și un protocol de ozonoterapie cu doctorul Dorel Săndesc, prin care spitalului i se pune la dispoziție aparatul de ozonificare a sângelui pentru pacienții cu forme severe de COVID-19.

Specialiștii din Terapie Intensivă din spital fac acum un curs pentru a putea aplica această procedură acolo unde și dacă este cazul. „Am semnat un protocol cu domnul profesor Săndesc pentru ozonoterapie, la pacienții severi, pentru a le oferi o șansă în plus. Sunt două vești importante, care aduc speranța pentru pacienții critici de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Noi, medicii, facem tot ce putem pentru fiecare pacient, indiferent de forma clinică, atât pe secțiile de infecțioase și pneumonolgie, cât și pe secțiile de terapie intensivă”, a declarat doctorul Voichița Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate